Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan explică motivul pentru care a primit, din partea Qatarului, un avion de lux în valoare de 500 de milioane de dolari

aviationmegastore.com
Boeing 747-8

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a justificat, pe fondul criticilor opoziţiei, primirea din Qatar a unui avion de lux în valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari, argumentând că este un cadou destinat statului turc, scrie Mediafax.

Postul public turc TRT Haber a relatat că emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad al-Thani, i-a oferit lui Recep Tayyip Erdogan un avion de lux. Cotidianul Hurriyet a precizat că este vorba de o aeronavă de tip Boeing 747-8. Avionul are normal capacitatea de 400 de locuri, dar a fost recondiţionat şi are doar 76 de locuri.

Sezgin Tanrikulu, un deputat din cadrul Partidului Popular Republican (CHP, de opoziţie), a exprimat preocupare că avionul a fost cumpărat din bugetul Turciei, care are probleme financiare grave din cauza fluctuaţiilor lirei. Formaţiunea CHP a denunţat achiziţionarea unui "palat zburător".

Citește și: Maria Şarapova a anunțat că SE RETRAGE din tenis, pentru o perioadă mai mare: Când vrea fostul lider mondial să revină

Însă Recep Erdogan susţine că avionul în valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari a fost donat. Emirul Qatarului "mi-a spus: «Nu iau bani de la Turcia. Ofer acest avion cadou Turciei»", a declarat Erdogan.

Liderul de la Ankara a precizat că avionul va fi revopsit. "După aceea, vom călători cu el. Dar este vorba de un avion al Republicii Turcia, nu de avionul meu personal", a spus Erdogan, citat de agenţia Reuters.

Qatarul este unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Turciei. Guvernul din Qatar a aprobat recent un plan de asistenţă şi investiţii în valoare de 15 miliarde de dolari, în contextul fluctuaţiilor lirei şi inflaţiei din Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.