Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan face o nouă mutare în lupta cu UE - Liderul turc anunță un miting electoral uriaș ÎN AFARA ȚĂRII

erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat organizarea unui miting electoral la Sarajevo pentru turcii din afara ţării, după ce mai multe ţări europene au interzis politicienilor turci să organizeze evenimente electorale pe teritoriul lor, relatează vineri publicaţia turcă Hurriyet, citată de agenţia de presă EFE, scrie agerpres.ro. 

'În condiţiile în care unele ţări discută dacă să ne permită sau nu să ne facem campanie, preferăm să ne întâlnim cu compatrioţii noştri în Bosnia şi Herţegovina', a declarat vineri Erdogan unui grup de ziarişti în avionul care îl aducea în Turcia după o vizită de stat în Coreea de Sud. 

Erdogan consideră drept o 'atitudine nedemocratică' interdicţia impusă Ankarei de unele state occidentale privind desfăşurarea de evenimente electorale pe teritoriul lor.

Accident GRAV în Portul Constanța! O macara s-a rupt - 3 victime / VIDEO


Potrivit Hurriyet, mitingul electoral ar putea să aibă loc la 20 mai la Sarajevo, dar data precisă nu a fost încă stabilită. 

Anterior, cotidianul turc Yeni Şafak scria că peste 10.000 de turci, care trăiesc în ţări europene, sunt aşteptaţi la mitingul din Sarajevo, anunţat pentru 20 mai. 

Guvernul turc a decis organizarea de alegeri prezidenţiale şi legislative anticipate pentru data de 24 iunie, cu peste un an şi jumătate înainte de scrutinul la termen.

Stare de URGENŢĂ la Ploieşti. Peste 140 de oameni la spital


Germania, Austria şi Olanda au anunţat că nu vor permite ca Turcia să organizeze evenimente electorale pe teritoriul lor, justificând această decizie prin raţiuni de ordine publică. 

În pofida criticilor, Erdogan s-a arătat conciliant şi a declarat că Turcia trebuie să deschidă un 'nou capitol' cu Europa, cu care vrea 'relaţii bune'. 

Tensiunile diplomatice între aceste ţări şi Ankara s-au acutizat anul trecut, după anularea unor mitinguri electorale la care urmau să participe politicieni turci înainte de referendumul din aprilie privind sporirea prerogativelor prezidenţiale în Turcia, unde represalii de amploare au avut loc în ultimii doi ani după puciul eşuat din iulie 2016. 

Potrivit Ministerului de Externe de la Ankara, peste şase milioane de turci trăiesc în străinătate, dintre care 5,5 milioane în Europa de Vest. Această importantă diasporă, ce reprezintă aproape 8% din cele 79,5 milioane de turci, a devenit un element important în alegerile din Turcia.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.