Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan: NATO ar trebui să sprijine Turcia în conflictul cu militanții kurzi din Siria

www.mirajnews.com
Recep Erdogan

Aliații NATO ar trebui să sprijine Turcia în conflictul cu militanții kurzi din Siria după ce Ankara a sprijinit planul alianței pentru apărarea Poloniei și a statelor baltice, a declarat joi preeședintele turc Recep Tayyip Erdogan, citat de postul NTV, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Înainte de summitul NATO de la Londra, Turcia a înfuriat celelalte state membre ale alianței, spunând că va bloca planul de apărare până când acestea vor declara miliția kurdă YPG, împotriva căreia Ankara a declanșat în urmă cu două luni o operațiune militară, drept organizație teroristă.

Într-o declarație dată jurnaliștilor la Londra, Erdogan a afirmat că Turcia a renunțat la obiecțiile privind planul de apărare a țărilor baltice după ce secretarul general al NATO Jens Stoltenberg și liderii Franței Germaniei și Poloniei au cerut sprijinul Turciei.

”Ei ne-au căutat și ne-au cerut sprijinul pentru acest lucru. După ce am discutat cu colegii mei, am spus da la asta, dar nu trebuie să ne abandonați în lupta țmpotriva terorismului”, a declarat Erdogan, citat de postul NTV.

Citește și: Iranul a transmis Naţiunilor Unite că va continua activităţile balistice

Turcia a anunțat că dorința ei de a înființa o ”zonă de securitate” în nord-estul Siriei după curățarea regiunii de militanții YPG, și a declarat că refugiații sirieni ar putea fi mutați acolo.

De asemenea, Erdogan le-a cerut aliaților din NATO să aloce fonduri pentru planul său, care a fost discutat cu cancelarul german Angela Merkel, președintele francez Emmanuel Macron și premierul britanic Boris Johnson în cadrul summitului de la Londra.

Erdogan a anunțat că doar o singură țară, dar nu a spus care, și-a afirmat sptijinul pentru planul său. El a declarat că cei patru lideri au stabilit să se întâlnească din mou la Istanbul în luna februarie, iar asemenea reuniuni să aibă loc anual.

Stoltenberg a declarat după summit că nu s-a discutat despre definirea milițiilor YPG.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.