Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan nu mai pleacă din țară, Turcia își închide școlile și universitățile, după un SINGUR caz de coronavirus

Twitter
erdogan

Şcolile din Turcia vor fi închise pentru o săptămână, iar universităţile pentru trei săptămâni începând din 16 martie, în timp ce toate evenimentele sportive se vor desfăşura fără spectatori până la sfârşitul lui aprilie, în încercarea de a stăvili propagarea coronavirusului, a anunţat purtătorul de cuvânt prezidenţial Ibrahim Kalin, informează Reuters.

Decizia a survenit după ce Turcia a confirmat miercuri primul său caz de infectare cu noul tip de coronavirus, devenind astfel ultima mare economie care a raportat o infectare după ce a luat ceea ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a descris drept măsuri vigilente, informează agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu atrage atenția: Ne-am trezit cam târziu!

În cadrul unei conferinţe de presă ce a urmat după o întâlnire a miniştrilor la palatul prezidenţial, Kalin a declarat de asemenea că agenda şi vizitele externe ale preşedintelui Recep Tayyip Erdogan vor fi amânate pentru o perioadă de timp, din cauza epidemiei de coronavirus.

Potrivit lui Kalin, şcolile din învăţământul primar şi cel secundar vor fi suspendate iniţial pentru o săptămână şi după aceasta studenţii vor primi aprobarea de a studia online până pe 23 martie.

Citește și: Ce rușine! În plină criză pe coronavirus, Guvernul PNL, proiect de ordin pentru uciderea a peste 14.000 de femele și pui de căprioare

Înainte de anunţul de miercuri, Turcia a reuşit în mod oficial să evite infectările cu noul tip de coronavirus, chiar dacă toate ţările vecine, exceptând Siria cuprinsă de război, au raportat cazuri. În special Iranul a înregistrat un număr foarte mare de infectări şi morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.