Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan taie și spânzură în Turcia: Încă 50.000 de adversari au fost demiși

justitie turcia

Aproape 50.000 de funcţionari publici suplimentari din Turcia au fost concediaţi prin decret, în condiţiile în care guvernul continuă epurările angajaţilor din sectorul de stat după tentativa de lovitură de stat din luna iulie, informează vineri DPA.

În acest număr sunt incluşi peste 20.000 de funcţionari publici care lucrează în Ministerul Educaţiei şi alţi aproape 8.000 din serviciile de poliţie, relatează agenţia de ştiri Anadolu.

Citește și: Dedesubturile numirii Madalinei Puscalau in functia de purtator de cuvant la Cotroceni! Fosta prezentatoare tv a ajuns la Klaus Iohannis prin…

Până la jumătatea lui august, Turcia suspendase deja peste 80.000 de funcţionari publici, ceea ce face ca acum numărul acestora să se apropie de 130.000.

Guvernul a jurat 'să cureţe' sectorul funcţionarilor publici de susţinătorii clericului islamic Fethullah Gulen, pe care îl acuză că ar fi în spatele tentativei de puci de la 15 iulie.

Citește și: Care sunt cele 3 variante de ministru de interne

Potrivit ultimelor cifre oficiale, peste 20.000 de suspecţi - printre care militari, judecători, procurori şi jurnalişti - sunt în prezent reţinuţi în legătură cu investigaţiile privind tentativa de lovitură de stat.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a decretat stare de urgenţă timp de trei luni în săptămâna de după tentativa de puci, ceea ce permite guvernului să conducă prin decrete.

Citește și: Chiar în orașul lui Klaus Iohannis, cu mulți oameni lângă el: Un taximetrist se masturbează în mașină / VIDEO

Noi decrete au fost anunţate, precizează Anadolu, care ar urma să le permită judecătorilor şi procurorilor ieşiţi la pensie să revină în serviciul public în anumite circumstanţe.

De asemenea, paşapoartele celor căsătoriţi cu cei suspectaţi că ar fi susţinători ai lui Gulen pot fi declarate invalide.

Turcia consideră mişcarea lui Gulen organizaţie teroristă. Clericul islamic, care locuieşte în SUA după ce s-a autoexilat, a negat orice implicare în tentativa de lovitură de stat, notează DPA citată de agerpres.ro.

Citește și: Fiica Andreei Esca se iubește cu băiatul adoptiv al Antoniei și al lui Alex Velea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.