Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan șterge pe jos cu Donald Trump: 'Nu mai poate să mai fie mediator, acea perioadă s-a încheiat'

www.usatoday.com
Donald Trump Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat miercuri pe omologul său american Donald Trump că are o 'mentalitate sionistă', după recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a statului Israel, relatează AFP.

'Adevăratul proprietar al acestor pământuri este Palestina. Donald Trump vrea ca toate acestea să fie ale Israelului. Este produsul evanghelismului şi al unei mentalităţi sioniste', a declarat Erdogan, la sfârşitul unui summit extraordinar al Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI) organizat la Istanbul, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cine a fost Alina Ciucu, tânăra ucisă la metrou-„Era frumoasă ca o actriță. Plecase de sărăcie de acasă”

'Soarta Ierusalimului nu poate fi lăsată în mâinile unei ţări însetate de sânge, care îşi extinde frontierele ucigând cu sălbăticie copii, civili şi femei', a adăugat el.

Erdogan a afirmat totodată că Statele Unite nu mai pot fi un mediator în eforturile de a se pune capăt conflictului israeliano-palestinian după decizia Washingtonului de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, relatează Reuters.

Citește și: S-a aflat! Cât valorează ceasul legendar al Regelui Mihai

'De acum înainte, nu mai poate fi vorba ca Statele Unite să mai fie un mediator între Israel şi Palestina, acea perioadă s-a încheiat', a spus preşedintele turc.

'Trebuie să discutăm cine va fi mediator de acum înainte. Această chestiune trebuie discutată şi la Naţiunile Unite', a subliniat Erdogan.

Citește și: Detalii halucinante! Cine este femeia care a uimit o țară întreagă și ce a făcut-o să o împingă pe tânăra de la metrou

Lideri musulmani, reuniţi în cadrul summitului extraordinar al OCI la Istanbul, au adresat un apel comunităţii internaţionale de a recunoaşte Ierusalimul de Est drept capitala unui stat palestinian. Potrivit unor surse, peste douăzeci de lideri au participat la summitul de la Istanbul şi, în total, 56 de ţări au fost reprezentate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.