Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan vorbește pentru CNN: 'Dacă nu aveam paznici, eram ucis'

erdogan caricatura presa

Recep Tayyip Erdogan a oferit un interviu pentru celebra televiziune de știri CNN, la Istanbul, în Turcia. Erdogan a povestit cum a aflat de lovitura de stat și cum a reacționat.

”Eram cu familia în vacanță de 5 zile în Marmaris. În aceea noapte, la 10 seara, am primit niște vești. Mi s-a spus că în Istanbul și Ankara existau niște mișcări, așa că am plecat de acolo cu toții. Am vrut să transmit prin televiziunea publică, dar nu am putut, așa că am aplicat planul B și am vorbit printr-o aplicație telefonică la o televiziune privată și am cerut ca lumea să iasă în stradă.

Citește și: Nebunie cu Pokemon Go: Și-a dat demisia ca să se joace

Eu am respectat presa liberă și canalele private, am susținut independența presei. Sunt ziariști care-i susțin pe puciști și alții care sunt împotriva lor. Împotriva celor care au susținut această tentativă, sistemul de justiție va lua măsuri.

Am fost apărat de oameni, de paznici personali, în Marmaris, ei au fost uciși. Dacă nu erau ei, aș fi fost ucis. Am vorbit cu aliații mei pentru a pleca de la Marmaris.

Eram informat în timp real de tot ce se întâmpla. Puciștii luaseră controlul asupra turnului de control de la Istanbul, șeful Securității era în legătură cu mine și îl instruiam ce trebuie să facă. Eram în zbor, dar am vorbit cu piloții mei cât timp putem să rămânem în aer. Mi-a zis că între 3-4 ore. Când am aterizat pe Ataturk, avioane F-16 zburau foarte aproape de noi, la viteze supersonice. Nu m-am gândit nicio secundă că nu voi mai fi președintele Turciei. Nu m-a îngrijorat această posibilitate. E o dezinformare, cum poți pune la cale așa ceva? Cum poți permite ca atâțea civili să moară? E imposibil.”, a declarat Erdogan.

Citește și: România pierde 248 de locuitori pe zi: În câți ani va rămâne țara fără locuitori

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.