Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recitalul Madame X susținut de Madonna, 'sarea și piperul' manifestărilor dedicate comunității LGTBQ în New York

dailymail.co.uk
Madonna

Mii de persoane au aparticipat la festivalul Pride Island, organizat în Manhattan, în încheierea Festivităților World Pride, Madonna fiind vedeta momentului final de pe Cheiul 97, anunță Hollywood Reporter, potrivit mediafax.

Recitalul Madame X susținut de Madonna duminică, a oferit concluzia unei ediții a manifestărilor dedicate comunității LGTBQ care s-a bucurat de o dublare a numărului de participanți datorită organizării în New York a variantei World Pride.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Sorinei: Măsuri de lipsire a libertății unui om

Pe 28 iunie a fost aniversat semicentenarul revoltelor de la Stonewall, care au marcat declanșarea erei moderne în lupta pentru drepturile membrilor LGBTQ.

Madonna a interpretat hit-ul “Vogue” dedicat sălilor de bal frecventate de travestiți și transexuali la începutul anilor '90. Setlistul vedetei a continuat cu o surpriză, interpretarea piesei “American Life”.

Citește și: Articolul de lege care aruncă-n aer cazul fetiței târâte pe jos de procuror: ‘Nu este permis’

La jumătatea recitalului, cântăreața a explicat sensul celor cincizeci de ani scurși de la protestul din 1969: “Cincizeci de ani, oameni buni , cinzeci de ani de luptă pentru libertate. Cincizeci de ani în care ne-am împotrivit discriminării, urii și intoleranței. Cincizeci de ani de sânge, sudoare și lacrimi. Cincizeci de ani în care nu ne-am plecat în fața fricii. Am făcut acest drum împreună, sunt atât de mândră și onorată că pot să împărtășesc această seară istorică alături de voi”, a spus cântăreața.

Citește și: Vești uriașe pentru toți elevii! Măsură-bombă a Guvernului – Ecaterina Andronescu anunță că sunt bani

După discurs, poliția a năvălit pe scenă. Erau dansatorii artistei îmbrăcați în uniforme pregătind momentul pentru reprezentația piesei “God Control”, de pe albumul Madame X. În final, Madonna a cântat “I Rise”, un imn pentru un control mai atent al licențelor pentru arme de foc și pentru drepturile LGBTQ.

Printre vedetele care au celebrat comunitatea LGTBQ s-au numărat Lady Gaga, Alicia Keys, Cyndi Lauper ca și personalități ca Donatella Versace, Whoopi Goldberg sau actorii din serialul ”Pose”, Angelica Ross și Ryan Jamaal Swain.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.