Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reclamă controversată la Sanremo: Premierul Giorgia Meloni transferă datoria publică pe umerii alegătorilor

Rai News
Giorgia Meloni

Planul premierului Giorgia Meloni de a transfera povara datoriei publice a Italiei pe seama alegătorilor a ajuns într-o nouă etapă, după ce o reclamă privind avantajele achiziţionării de titluri de stat a fost difuzată în timpul concursului Sanremo, transmite Bloomberg.

Reclama, care a fost difuzată vineri seara, a promovat emisiunea de titluri de stat care va fi organizată la finele acestei luni ca oferind "randamente avantajoase dedicate în mod exclusiv micilor deponenţi", conform Agerpres.

Într-un moment în care Italia beneficiază de condiţii bune pe pieţele financiare, tocmai când pregăteşte cea mai mare emisiune de obligaţiuni din istoria sa, guvernul condus de Giorgia Meloni vrea să se bazeze mai mult ca niciodată pe consumatori. Stimularea micilor deponenţi să cumpere titluri de stat, împreună cu măsuri pentru a evita deteriorarea finanţelor publice, sunt componente cheie ale strategiei autorităţilor de la Roma de a menţine sustenabilitatea datoriei publice. Emisiunile de obligaţiuni italiene dedicate investitorilor de retail le depăşesc cu mult pe cele ale celorlaltor ţări europene. Chiar dacă o nouă serie de obligaţiuni va fi lansată la finele lunii februarie, experienţa recentă sugerează că cererea va rămâne una viguroasă, scrie Bloomberg.

Succesul noilor obligaţiuni ar reprezenta o nouă victorie pentru Meloni, care a început anul în forţă, după ce a evitat o posibilă retrogradare a ratingului de ţară al Italiei în zona junk. De asemenea, diferenţa dintre randamentele cerute de investitori pentru obligaţiunile italiene şi cele germane a coborât recent la cel mai mic nivel din ultimii doi ani.

Guvernatorul Băncii Italiei, Fabio Panetta a declarat sâmbătă, la forumul anual Assiom Forex, organizat la Genova, că deficitul Italiei va scădea chiar dacă este puţin probabil ca datoria publică să se reducă.

"Informaţiile disponibile pentru 2023 sugerează că deficitul fiscal şi datoria publică, raportate la PIB, au scăzut. Pe parcursul următorilor ani, în pofida unei aşteptate reduceri a deficitului, datoria ar urma să rămână în mare parte stabilă", a spus Fabio Panetta.

Tânăra cântăreaţă italiană Angelina Mango (22 de ani) a câştigat cea de-a 74-a ediţie a concursului Sanremo cu piesa La Noia (Plictiseala) la finalul galei transmise în direct sâmbătă seara de la emblematicul Teatru Ariston din Sanremo, Liguria. Ea este prima femeie care reuşeşte acest lucru în ultimul deceniu. Acest eveniment muzical emblematic, fondat în 1951, a încheiat o ediţie cu audienţe record, depăşind în fiecare zi cota de 60 %.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.