Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recolta de porumb din aceste an, folosită de crescătorii de animale din Maramureș

stiripesurse.ro
maize porumb

Aproape întreaga cultură de porumb de pe cele 18.000 hectare din judeţul Maramureş va fi utilizată de fermierii care deţin ferme zootehnice mici sau mijlocii, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul Centrul de Consultanţă Agricolă Maramureş - AgroCentrum, Mirela Vereş.

"La nivelul judeţului sunt plantate cu porumb peste 18.000 de hectare, iar cultura finală, adică după recoltare, undeva pe la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie va fi folosită de fermieri pentru hrănirea animalelor. În fapt, mare parte din culturile de porumb sunt deţinute de crescătorii de animale. E vorba de cei care deţin ferme de vaci medii sau mijlocii dar şi fermieri individuali. Crescătorii de animale se bazează pe recolta de porumb care e considerată hrana de bază, alături de fân şi alte cereale boabe", a spus Mirela Vereş.

Citește și: Dosarul de CORUPȚIE în care Viorel Hrebenciuc a primit deja trei ani cu EXECUTARE, la A PATRA AMÂNARE

Potrivit acesteia, vara argo-meteorologică n-a fost prea favorabilă dezvoltării porumbului.

"Vara a fost capricioasă, temperaturi ridicate, uneori şi peste 34 de grade Celsius, ploi puţine sau torenţiale de scurtă intensitate, toate contribuind într-un fel sau altul la dezvoltarea culturilor de porumb. Au fost şi fermieri care la un moment dat s-au gândit să folosească irigaţii pentru a mai ajuta cultura, însă au renunţat din cauza costurilor ridicate la transportul apei, instalaţii de irigare şi motopompe. Totuşi, culturile au rezultat acceptabil şi dezvoltat mulţumitor, chiar având apă puţină în sol", a precizat Mirela Vereş.

Fermierii estimează o recoltă de porumb între 5.000 şi 6.000 de kilograme/hectar.

O parte din porumb s-ar putea vinde prin mini bursa cerealelor care funcţionează în Piaţa Izvoare a municipiului Baia Mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.