Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recomandare de carte: 'Minciuni mortale', de Harriet Tyce

Pexels.com
carte citit

„O lectură alertă, cu o răsturnare de situație pe care o vei citi încă o dată, pentru că nu-ți va veni să crezi că nu ți-ai dat seama.“ John Marrs

Cu câteva luni în urmă, Editura Litera a publicat traducerea primului roman semnat de Harriet Tyce, „Portocala sângerie” în care e vorba de o avocată a cărei viață personală o cam ia razna (beții și sex la greu) și care primește un dosar de omor, o soție respectabilă acuzată că și-a ucis soțul, ansolut inexplicabil. O carte de mare succes, conform Mediafax.

Harriet Tyce, avocat scoțian de drept penal timp de zeca ani șiacum scriitoare, a recidivat cu această nouă carte, pe care Editura Litera s-a grăbit s-o traducă (la nici un an), tot un thriller și la fel de seducătoare, captivantă, înfricoșătoare, explozivă, dând dependență – cum scrie pe coperta care extrage esenaț din spusele mai multor comentatori.

Scriu editorii: „După mai bine de zece ani, Sadie se întoarce la Londra, împreună cu fiica ei, Robin. Va trebui să locuiască în sinistra casă a copilăriei, să-și dea fiica la școala exclusivistă care nu-i trezește amintiri plăcute și să-și reia activitatea de avocat. La școală, sunt întâmpinate cu ostilitate, iar eliberarea pe neașteptate a unui loc pentru Robin are în spate o poveste sumbră și neclară. Primul dosar penal la care Sadie urmează să lucreze o tulbură sub aspectul adevărului și al moralității. Pe măsură ce lucrurile încep să se aranjeze la suprafață, când Sadie și Robin simt că au ajuns pe linia de plutire, zvonuri, semne și sentimente ciudate ies la iveală, iar neliniștea crește până la teroare. Nimic nu este ceea ce pare a fi. Totul este construit pe un eșafodaj de minciuni. După un regal de șocuri și întorsături de situație, Harriet Tyce reușește să păstreze surpriza până la final.”

Un roman cu răsturnări de situație uimitoare, cu unele persoanje aproape malefice, pe alocuri cu profunzimi psihologice. Dar un thriller, drept care nu vom spune mai multe despre acțiune.

„Am citit Minciuni mortale în două zile, neștiind cum să dau paginile mai repede. Este densă și alertă, sentimentul că ceva nu e în regulă crește înfiorător; scrisă desăvârșit, cu un final absolut șocant.“ Lisa Jewell

Harriet Tyce – Minciuni mortale. Traducere din limba engleză de Ana-Maria Scarlat. Editura Litera, colecția Buzz books. 389 pag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.