Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RECORD - A sărit de la aproape 8000 de metri fără parașută și a supraviețuit/ VIDEO

saritura fara parasuta

Americanul Luke Aikins a stabilit un record mondial devenind prima persoană care a sărit din avion de la o înălțime de 25.000 de picioare (7.620 metri) fără parașută, aterizând în siguranță pe o plasă de 30x30 metri, informează BBC.

Aikins, care are peste 18.000 de sărituri la activ, a făcut săritura fără parașută în sudul Californiei. Săritura a durat două minute și a fost transmisă în direct de televiziunea Fox. Americanul de 42 de ani a atins în cădere o viteză de 193 de km/oră și a folosit în prima parte a coborârii în tub de oxigen.

În aplauzele mulțimii, Aikins a coborât de pe plasa în care a aterizat și și-a îmbrățișat soție și fiul. „Aproape că levitez, este incredibil. Nici nu-mi găsesc cuvintele”, a declarat acesta.

Săritura a fost aproape să fie anulată, pentru că i s-a ordonat să poarte o parașută pentru siguranță, ceea ce ar fi făcut aterizarea pe plasă mult mai periculoasă, din cauza greutății. Organizatorii i-au permis să sară fără parașută cu doar câteva minute înainte de momentul programat.

Luke Aikins, care este consilier de siguranță și antrenament la Asociația Americană de Parașutism, a declarat că prietenii lui au avut ideea săriturii în urmă cu doi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.