Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RECORD: Coperta albumului Lotus Bleu cu Tintin a fost vândută cu 3,2 milioane de euro

Piesă excepţională, proiectul de copertă al "Lotus Bleu", semnată de Hergé, a fost scos la licitaţie de Artcurial, estimat între 2,2 şi 2,8 milioane de euro, şi a fost rapid vândut cu 3,2 milioane de euro, inclusiv taxe, relatează News.ro.

Imaginea emblematică creată de Hergé a bătut recordul în materie de licitaţie în domeniul benzii desenate, scrie Le Figaro.

În primăvară, de când familia Casterman a decis să pună în vânzare acest desen în cerneală chinezească, guaşe şi acuarelă, imaginea a stârnit polemică şi invidie. Polemicile au fost declanşate de britanicul Nick Rodwell, care deţine drepturile asupra operei, care şi-a dorit ca acest desen să ajungă al Muzeul Hergé de Louvain-la-Neuve, fără a mai ajunge în licitaţie.

Citește și: VIDEO - Moment CRUCIAL înainte de începerea școlilor - ziua în care se ia decizia finală! Klaus Iohannis: 'Vom face o reevaluare'

A depăşit recordul mondial din 2014 deţinut de designul coperţilor albumelor lui Tintin, vândut cu 2,51 milioane de euro (taxe incluse).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.