Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Record de cheltuieli pe piaţa transferurilor în 2023

etimg.com
minge

Piaţa mondială a transferurilor a stabilit recorduri de cheltuieli în 2023, cu 9,63 miliarde de dolari (aproximativ 8,89 miliarde de euro), cu 2 miliarde de dolari mai mult decât precedentul record stabilit în 2019, potrivit cifrelor publicate, marţi, de FIFA, potrivit news.ro.

Această sumă reprezintă, de asemenea, o creştere semnificativă faţă de 2022 (+48,1%), când cheltuielile pe piaţa transferurilor au crescut din nou după doi ani de scădere, legată de pandemia Covid-19.

Cele mai mari zece transferuri reprezintă 10% din totalul sumelor de transfer plătite în 2023. Printre acestea se numără Jude Bellingham de la Borussia Dortmund la Real Madrid, Enzo Fernandez de la Benfica Lisabona la Chelsea, Harry Kane de la Tottenham la Bayern Munchen şi Randal Kolo Muani de la Frankfurt la Paris SG.

La fel ca în 2022, cluburile engleze, în frunte cu Chelsea, au fost cele care au cheltuit cel mai mult, cu aproape trei miliarde de dolari plătiţi pe tot parcursul anului 2023 (2,96 miliarde de euro). Alături de Chelsea, Paris SG, Liverpool, Real Madrid şi Bayern Munchen se numără printre cele cinci cluburi care au cheltuit cel mai mult pe piaţa transferurilor în 2023.

În schimb, cluburile germane, impulsionate de vânzările lui Bellingham şi Kolo Muani, au avut câştiguri din transferuri de peste 1,2 miliarde de dolari. Cu 1.017 jucători veniţi în ligile lor, cluburile portugheze au primit cei mai mulţi jucători de la echipe din alte asociaţii membre, în timp ce cluburile braziliene au fost responsabile pentru cel mai mare număr de transferuri, cu 1.217 jucători care au plecat în afara Braziliei în 2023.

Raportul FIFA subliniază, de asemenea, "creşterea impresionantă" a fotbalului feminin în ceea ce priveşte investiţiile pe pieţele de transferuri. În 2023, 623 de cluburi profesioniste au fost implicate în transferuri internaţionale, faţă de 507 în 2022, cu un total de 1.888 de transferuri internaţionale de jucătoare profesioniste înregistrate în cursul anului, faţă de 1.571 în 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.