Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Record de îmbolnăviri în țara cu 1,3 miliarde de locuitori: carantina se prelungește în India

trafic, india

India a extins cu două săptămâni carantina impusă la finalul lunii martie, în timp ce în Mumbai, New Delhi, Chennai şi alte regiuni se fac eforturi pentru a controla curba epidemiologică în creştere, scrie AP.

Vezi și: OFICIAL - Noile restricţii de circulaţie în starea de alertă. Apare o nouă declaraţie pe propria răspundere/ MODEL .

Autorităţile au transmis duminică că vor fi emise noi recomandări şi măsuri, ce vor avea în vedere necesitatea repornirii activităţii economice.

Presa locală a raportat că transportul în comun, cel feroviar şi aerian vor fi suspendate până la finalul lunii mai. Şcolile, hotelurile, restaurantele, barurile, mall-urile, sălile de cinema şi lăcaşurile de cult vor fi, de asemenea, închise în toată ţara.

Pe 4 mai, Guvernul a suspendat câteva dintre restricţii, permiţând redeschiderea magazinelor mici şi a unor fabrici. Trenuri pe anumite rute au primit permisiunea de a circula.

Ministerul indian al Sănătăţii a anunţat duminică o creştere record a numărului de cazuri depistate în 24 de ore, aproximativ 5.000, astfel că totalul contaminărilor a ajuns la 90.927. Bilanţul deceselor a ajuns la 2.872.

Experţii spun că India, ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, nu pare a fi foarte afectată, dar atrag atenţia asupra numărului redus de testări.

La nivel mondial, de la depistarea noului coronavirus în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 4,6 milioane de contaminări şi mai mult de 311.700 de decese, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Vezi si: SONDAJ CURS - PNL își continuă căderea accelerată. VEZI Topul Personalităților și cine recuperează pierderea liberalilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.