Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Record de infectări cu noul coronavirus în Ucraina: 11.757 de cazuri şi 194 de decese în 24 de ore

test covid-19 coronavirus testare

Ucraina a înregistrat joi un nou record de infectări zilnice cu noul coronavirus după cel stabilit în luna aprilie, într-o perioadă în care această ţară se confruntă cu un nou val epidemiologic şi se pregăteşte să impună vaccinarea obligatorie a profesorilor şi a funcţionarilor din sectorul public, informează AFP.

Această fostă republică sovietică, una dintre cele mai sărace ţări din Europa, a raportat 11.757 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, precum şi 194 de decese şi 2.556 de spitalizări, la o populaţie de aproximativ 40 de milioane de locuitori.

Această progresie fulgerătoare a pandemiei în raport cu cifrele înregistrate în săptămânile precedente a fost observată în contextul în care campania de vaccinare avansează într-un ritm lent, iar mai puţin de 20% din populaţia ucraineană a fost vaccinată cu cel puţin o doză a unui ser anti-COVID-19.

După problemele iniţiale privind livrările de doze, Ucraina dispune în prezent de patru vaccinuri anti-COVID-19 - AstraZeneca, Pfizer-BioNTech, Moderna şi Coronavac -, însă mulţi dintre locuitorii săi ezită încă să se vaccineze.

În faţa acestei reticenţe, Guvernul de la Kiev a anunţat introducerea apropiată a vaccinării obligatorii pentru profesori şi pentru funcţionarii din sectorul public, potrivit Agerpres.ro.

Angajaţii nevaccinaţi riscă să fie suspendaţi din funcţiile pe care le ocupă, a avertizat joi ministrul ucrainean al Sănătăţii, Viktor Liaşko, pentru postul de televiziune 1+1.

Autorităţile din această ţară sunt de asemenea îngrijorate din cauza proliferării certificatelor false de vaccinare şi a testelor false PCR, ameninţând din acest motiv cu o înăsprire a pedepselor acordate pentru falsificările de acest tip.

Noul val al pandemiei de COVID-19 ar putea să atingă perioada sa de vârf în a doua jumătate a lunii octombrie şi în noiembrie, cu 350-400 de decese pe zi, depăşind bilanţul record al victimelor din primăvară (220 de decese pe zi) în timpul valului precedent, potrivit experţilor ucraineni.

Guvernul de la Kiev a introdus săptămâna trecută noi restricţii pentru a încetini răspândirea virusului.

Ucraina a înregistrat până în prezent peste 2,4 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus, din care peste 56.000 au fost mortale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.