Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Record de participanți la slujba de Bobotează în Buzău: Aproape 1.000 de oameni au luat parte la ceremonie

knd.ro
apa sfintita boboteaza

Aproape o mie de credincioşi au participat, sâmbătă, pe malul drept al râului Buzău, la slujba de Bobotează oficiată de IPS Ciprian Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei alături de IPS Macarie Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord împreună cu un sobor de preoţi din eparhia Buzău.

 

La eveniment au participat şi oficialităţi locale în frunte cu prefectul, preşedintele Consiliului Judeţean, viceprimarii municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat şi comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.
Cei doi înalţi prelaţi au oficiat slujba de Bobotează, au sfinţit apa pregătită în 6 recipiente care ulterior a fost luată de credincioşi în sticle şi au eliberat mai mulţi porumbei albi. La finalul slujbei, după binecuvântarea celor prezenţi IPS Ciprian Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a aruncat în apa râului Buzău o cruce din lemn după care au sărit să o prindă 8 bărbaţi.
În final crucea a fost prinsă de un tânăr de 35 de ani din comuna Săgeata, judeţul Buzău care a declarat că a prins crucea aruncată de preoţi de Bobotează şi în urmă cu un an în localitatea sa de domiciliu şi că acest lucru i-a adus noroc şi sănătate pe parcursul anului.
Bărbatul a fost premiat la final de cei doi înalţi prelaţi care i-au oferit un lanţ cu o cruciuliţă din aur şi o icoană, potrivit mediafax.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.