Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RECORD de prezență la vot în SUA: cele mai încinse alegeri din ultimii 100 de ani

Investment News
Trump Biden

Peste 60 de milioane de americani au votat deja în alegerile prezidenţiale, cu opt zile înainte de ziua votului, iar ritmul record în care se desfăşoară voturile anticipate ar putea duce la cea mai mare participare la scrutin din peste 100 de ani, potrivit datelor publicate luni de U.S. Elections Project, transmite Reuters.

Citește și: Hotărâre a CNSU: cum poate fi îndepărtată masca în spațiile deschise. Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat/DOCUMENT

Participarea mare este cel mai recent semn al interesului intens pentru confruntarea dintre preşedintele republican Donald Trump şi democratul Joe Biden, precum şi dorinţa alegătorilor de a reduce riscul expunerii la Covid-19, boală care a ucis circa 225.000 de oameni în Statele Unite, informează Mediafax.

Democraţii deţin un avantaj semnificativ în votarea anticipată, datorită susţinerii votului prin poştă, pe care republicanii îl evită în mare măsură, în urma atacurilor repetate şi nefondate ale lui Trump, care spune că sistemul este predispus la fraude pe scară largă.

În general, democraţii au un avantaj de aproximativ doi la unu la numărul de voturi exprimate anticipat.

Numărul mare de americani care au votat anticipat l-a determinat pe Michael McDonald, profesor la Universitatea din Florida care administrează U.S. Elections Project, să prognozeze o participare record la alegeri, de aproximativ 150 de milioane, reprezentând 65% dintre persoanele eligibile pentru vot, care ar fi cea mai mare prezenţă la vot din 1908.

În acest an, numărul americanilor care au votat anticipat este deja mai mare decât cel consemnat în alegerile prezidenţiale din  2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.