Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Record istoric de goluri într-o singură etapă a Premier League

Pinterest.com
premier league

Echipele din Premier League au marcat împreună 45 de goluri în etapa a 23-a. Acesta este un nou record stabilit de când competiția re 20 de echipe. Opt goluri au fost marcate în meciul Newcastle -Luton (4-4) în timp ce cele mai puține au fost înregistrate la Bournemouth - Nottingham Forest (1-1).

Cele 45 de goluri marcate de cluburile din Premier League în acest weekend reprezintă un nou record pentru o etapă cu 10 meciuri. Precedentul record, de 44, a fost stabilit în etapa a doua a sezonului 2020/21 și egalat în etapa 34 a campaniei 2022/23, potrivit mediafax.

În etapa 19 din sezonul 2021/22, echipele au marcat 45 de goluri, dar trei dintre aceste meciuri au fost amânate inițial din cauza focarelor de Covid-19 și s-au jucat la o dată ulterioară, deci nu sunt luate în calcul pentru acest record. De asemenea, s-au marcat 53 de goluri în etapa 42 din sezonul inaugural 1992/93, dar acest lucru s-a întâmplat când Premier League avea 22 de echipe în loc de 20.

Weekend-ul record a început la Goodison Park, unde Everton a smuls o remiză 2-2 cu Tottenham Hotspur în meciul de sâmbătă.

Au fost apoi 17 goluri în cele trei meciuri de la ora 17:00 - Newcastle United a remizat 4-4 pe teren propriu cu Luton Town, în timp ce Brighton & Hove Albion i-a învins pe rivalii de la Crystal Palace cu 4-1 și Burnley a revenit de la două goluri în urmă, pentru a remiza 2-2 cu Fulham. Aston Villa a învins-o pe Sheffield United cu 5-0 pe Bramall Lane, în ultimul meci al zilei.

Duminică s-a înregistrat cel mai mic scor, când Bournemouth și Nottingham Forest au remizat 1-1 pe Vitality Stadium. Apoi, Chelsea a fost învinsă acasă cu 4-2 de Wolves, Manchester United s-a impus cu 3-0 în fața lui West Ham United, iar Arsenal a obținut o victorie crucială cu 3-1 în fața liderului Liverpool.

Acțiunea s-a încheiat luni seară pe Gtech Community Stadium, unde Manchester City a revenit din urmă pentru a învinge Brentford cu 3-1, iar hat-trick-ul lui Phil Foden a dus numărul total de goluri ale etapei la 45 pentru etapa 23.

Premier League se întoarce pentru săptămâna de joc 24, cu Man City găzduind-o pe Everton sâmbătă la prânz. Duminică, Arsenal se deplasează la West Ham și Aston Villa găzduiește Man Utd, înainte ca Crystal Palace să primească luni seara pe Chelsea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.