Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RECORD - Jumătate din taximetriștii verificați de poliție s-au ales cu amenzi

Inquam Photos / Octav Ganea
protest taxi

Peste 500 de taxiuri au fost verificate de poliţişti în numai două ore şi au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 66.000 de lei, pentru abateri de la normele privind circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie, în urma acţiunilor desfăşurate în zona a 8 aeroporturi din ţară, scrie Agerpres.

''La data de 13 septembrie, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat în zona aeroporturilor internaţionale 'Henri Coandă' Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Suceava, Constanţa, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi'', se arată într-un comunicat al IGPR transmis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

În doar două ore, în funcţie de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii de la transporturi au verificat 528 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 218 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 66.000 de lei, precizează IGPR.

Dintre sancţiunile aplicate, 178 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 34 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 6 - pentru alte abateri.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare. Totodată, au fost reţinute 5 permise de conducere.

În acţiune au fost angrenaţi şi lucrători ai Registrului Auto Român, jandarmi şi specialişti din cadrul Metrologiei Legale.

Astfel de controale, pentru siguranţa transportului public de persoane, continuă şi în perioada următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.