Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Record pe piața de pește din Tokyo - Un ton roșu a fost vândut pentru 2,7 milioane de euro

www.agenda.ro
peste congelat

Un magnat japonez al sushi-ului a plătit suma record de 333,6 milioane de yeni (2,7 milioane de euro) pentru un ton uriaș, la prima licitație din acest an pe piața de pește din Tokyo, informează Euronews preluat de mediafax.

Kiyoshi Kimura, care deține lanțul de restaurante Sushizanmai, a cumpărat tonul roșu de 278 de kilograme, capturat în largul coastei nordice a Japoniei.

Kimura a declarat reporterilor că "tonul arată foarte proaspăt și gustos, dar cred că este prea mult", adăugând că a plătit de cinci ori mai mult decât se aștepta.

Kimura a fost recordmanul acestei licitații tradiționale timp de șase ani la rând, până în 2017.

Licitația din acest an a fost prima din piața Toyosu, după ce renumita piață de pește Tsukiji a fost închisă în 2018, pentru a se transforma în parcare temporară pentru Jocurile Olimpice de Vară Tokyo 2020.

Tonul roșu este clasificat ca o specie pe cale de dispariție de către World Wildlife Fund, care apreciază că drept ilegal pescuitul acestui pește.

În decembrie, Japonia a anunțat că va relua vânătoarea comercială de balene și se va retrage din International Whaling Commission (IWC). Organizația a interzis vânătoarea de balene în 1986, după ce unele specii au fost aproape de dispariție.

Câştigarea primei licitaţii a anului în Japonia este mai mult o demonstraţie de putere şi licitatorii luptă pentru atenţia şi onoarea ce vin după câştigarea produsului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.