Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Record privind pierderile globale din asigurări pentru catastrofe naturale pe 2022. Uraganele, inundațiile și grindina au dus factura la peste 110 mld de dolari

fr.de
taifun uragan furtuna

Se estimează că pierderile globale din asigurări pentru catastrofe naturale vor ajunge la 112 miliarde de dolari pentru 2022, ca urmare a impactului uraganului Ian, care a lovit Florida la începutul acestui an, potrivit companiei de brokeraj de reasigurări Guy Carpenter, transmite Reuters, citat de news.ro.

Inundaţiile şi grindina din Europa, inundaţiile din Australia şi furtunile severe din Statele Unite au contribuit, de asemenea, la acest total, a spus Guy Carpenter într-un comunicat.

Uraganul Ian şi alte catastrofe naturale au cauzat pierderi asigurate estimate la 115 miliarde de dolari în 2022, cu mult peste media pe 10 ani de 81 de miliarde de dolari, a estimat reasigurătorul Swiss Re la începutul lunii decembrie.

Ratele de reasigurare sunt de aşteptat să crească brusc la data cheie de reînnoire de 1 ianuarie, ca urmare a pierderilor legate de uraganul Ian şi războiul din Ucraina, potrivit unor surse din industrie.

Asigurătorii de nave au exclus Ucraina, Rusia şi Belarus de la poliţele de răspundere civilă de război, deoarece reasigurătorii îşi reduc expunerea.

Discuţiile despre rate şi excluderile de război au făcut ca negocierile dintre asigurători şi reasigurători să fie tensionate în 2022, potrivit surselor din industrie.

Sezonul de reînnoire din 2022 a fost ”unul dintre cele mai dificile... pe care le-a experimentat sectorul”, a spus Guy Carpenter, adăugând că procesul a fost ”extrem de târziu”.

Pierderile proiectate nu includ impactul celor mai recente catastrofe naturale din decembrie, a adăugat Guy Carpenter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.