DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Rectorii a şapte universităţii din Bucureşti solicită Guvernului clarificări privind oportunitatea suspendării cursurilor

facultatea de drept

Rectorii a șapte universități publice din București solicită, prin Scrisori comune, atât Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, cât și Ministerului Educației și Cercetării clarificări privind oportunitatea suspendării cursurilor „față în față” în instituțiile de învățământ superior din București.

Rectorii instituțiilor de învățământ superior care su semnat Scrisoarea sunt:

  • Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector Academia de Studii Economice din București
  • Prof. univ. dr. Marian Preda, Rector Universitatea din București
  • Conf. univ. dr. Liviu Lucaci, Rector Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ,,Ion Luca Caragiale” din București
  • Prof. univ. dr. Diana Asinefta Moș, Universitatea Națională de Muzică din București
  • Mihnea Cosmin Costoiu, Rector Universitatea Politehnică din București
  • Prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, Rector Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București
  • Prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Văcăreanu, Rector Universitatea Tehnică de Construcții din București

Astfel, semnatarii solicită „un punct de vedere legat de oportunitatea întreruperii cursurilor în universitățile din Municipiul București (….) având în vedere atât siguranța tuturor membrilor din comunitatea universitară, cât și armonizarea cu măsurile din zona de învățământ preuniversitar.”

De asemenea, reprezentanții celor șapte universități solicită Comitetului și o estimare cu privire la durata sistării cursurilor și la data optimă de reluare a acestora

Nu în ultimul rând, aceleași clarificări sunt solicitate și Ministerului Educației și Cercetării într-o Scrisoare comună semnată de cei șapte rectori.

„Menționăm că, în situația suspendării cursurilor, universitățile noastre vor asigura pentru studenții lor activități didactice în regim online, iar serviciile administrative ale universităților vor funcționa în continuare”, se arată în scrisoarea transmisă Ministerului Educației și Cercetării.

Rectorii universităților menționate asigură întreaga comunitate academică de faptul că siguranța studenților, a cadrelor didactice și a personalului auxiliar este pe primul plan și că, în funcție de evoluția situației și de deciziile autorităților centrale, vor fi adoptate toate măsurile care se impun.

Textul complet al Scrisorii comune adresate Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în atenția Ministrului Afacerilor Interne, Ioan Marcel Vela și a Secretarului de Stat Raed Arafat poate fi accesat aici, iar cel al Scrisorii comune adresate Ministerului Educației și Cercetării, în atenția Ministrului Monica Anisie aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.