Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rectorul numit de Erdogan la conducerea Universităţii Bosfor nu intenționază să demisioneze

halic.edu.tr
Melih Bulu rector Univesitatea Bosfor

Rectorul Universităţii Bosfor din Istanbul, a cărui numire este vehement contestată, a declarat miercuri că nu intenţionează să demisioneze, în pofida manifestaţiilor împotriva numirii sale, soldate cu sute de arestări doar în ultimele două zile, relatează Reuters, potrivit AGERPRES.

"Nu mă gândesc deloc să demisionez", a declarat Melih Bulu presei turce la Istanbul.

El a anticipat totodată că actuala "criză va înceta complet în şase luni".

Peste 250 de persoane au fost reţinute săptămâna aceasta în cursul protestelor din metropola turcă, majoritatea fiind însă eliberate, şi doar 29 se mai află în detenţie, iar alte 11 în arest la domiciliu. Şi la Ankara au fost reţinuţi marţi 69 de protestatari, a relatat Anadolu.

Citește și: S-a făcut marea împărțeală a prefecților: lista județelor adjudecate de PNL, USR-PLUS și UDMR

Studenţii prestigioasei universităţi (Bogazici, în turcă) au început acum aproape o lună protestele împotriva numirii noului rector de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan. Şi profesori ai universităţii şi-au manifestat dezacordul faţă de această numire.

Bulu, care a candidat pe listele partidului de guvernământ AKP al preşedintelui Erdogan la alegerile parlamentare din 2015, este primul rector numit din afara unei universităţi după lovitura militară de stat din 1980.

Principalul lider al opoziţiei, Kemal Kilicdaroglu, a cerut demisia lui Bulu, iar primarul Ankarei, Mansur Yavas, l-a îndemnat într-o scrisoare deschisă să-şi sacrifice mai bine poziţia "decât pacea academică, tineretul şi viitorul ţării".

Guvernul turc a respins criticile legate de numirea rectorului, afirmând că este legală, iar miercuri preşedintele parlamentului, Mustafa Sentop, a spus că protestele au fost "organizate de profesionişti".

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.