Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie: Ministrul Educației se află sub un atac ilegitim exercitat de anumiți politicieni

Inquam Photos / Octav Ganea
Remus Pricopie

Ministrul Educației, Monica Anisie, se află sub un „atac ilegitim” exercitat de anumiți politicieni, pentru că „a îndrăznit” să fie ministru, să spună „nu” solicitărilor care nu aveau legătură cu școala, a declarat, miercuri, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, anunță MEDIAFAX.

„Din păcate, în acest moment, ministrul Educației se află sub un atac ilegitim (public și nepublic), exercitat de anumiți politicieni / parlamentari / foşti miniştri, cu scopul rudimentar de a-şi menţine / extinde influența în sectorul educației (funcții pentru ei și amicii lor, control asupra actelor normative, acces la resurse etc.), fără să fie interesați de „binele şcolii” - aşa cum clamează. De exemplu, recentul scandal legat de CNATDCU, în care anumiți rectori-politicieni contestă deciziile MEC, chiar dacă ele sunt corecte, trebuie interpretat în această cheie”, a scris pe Facebook rectorul SNSPA, fost ministru al Educației, Remus Pricopie, într-o postare intitulată „De ce cred că ministrul Educației trebuie susținut”.

Citește și: Nelu Tătaru, după RECORDUL de cazuri noi în România: Vom propune carantinarea anumitor zone! .

El a mai afirmat că schimbarea frecventă a miniștrilor are legătură „cu acest război și nu cu școala”.

”Cred că a sosit momentul să spunem lucrurilor pe nume și să devoalăm această bătălie pentru putere, în sectorul educației, care se resetează de fiecare dată când un ministru al Educației este schimbat. De altfel, inclusiv schimbarea frecventă a miniștrilor are legătură cu acest război și nu cu școala. Este un joc murdar, cu actori puțini, care exclud din start interesele elevilor, profesorilor, societății în ansamblu, dar care urmăresc strict interese de ordin politic / economic / personal. În acest context, ministrul Anisie să fie ministru, să spună nu solicitărilor care nu aveau legătură cu școala, să devoaleze acest cerc vicios al deciziilor ilegitime și să încerce să găsească soluții pentru viitor”, a adăugat Pricopie.

El menționează „binele şcolii româneşti” poate fi identificat numai dacă se acționează legal, onest, transparent şi nu prin atacuri, inclusiv prin interpuşi, plantați în MEC pe funcții de conducere, la adresa ministrului Educației sau a unor instituții din subordinea MEC.

Citește și: Povestea cu SUPRA AGLOMERAREA secțiilor de ATI cu bolnavi de coronavirus, aruncată în aer de prefectul de Galați

”Prin urmare, cred că nu numai eu, ci toți cei care vor ca MEC să lucreze pentru școala românească - și nu pentru o mână de politicieni imorali - trebuie să sprijine pozițiile oficiale ale instituțiilor statului, atunci când există argumente solide și transparente, cu speranța că abuzul şi excesul de putere, exercitate cu precădere de câțiva foşti miniştri ai educației, azi membri ai Parlamentului României, vor înceta”, a conchis fostul ministru al Educației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.