Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, salută apelul la echilibru transmis de Patriarhia Română

Inquam Photos / Octav Ganea
Remus Pricopie

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, salută apelul la echilibru transmis de Patriarhia Română și îi îndeamnă pe politicieni să dea dovadă de responsabilitate, de echilibru și de respect pentru valorile democratice.

„Salut apelul la echilibru transmis de Patriarhia Română prin mesajul său de respingere a instrumentalizării politice și ideologice a credinței creștine și de sancționare a extremismului și a apologiei făcute unor regimuri politice nedemocratice.

Biserica Ortodoxă Română este un stâlp al societății românești, indiferent dacă avem în vedere o perspectivă istorică sau o radiografie a prezentului. În momente de cumpănă și de confuzie la nivelul societății, Biserica Ortodoxă Română a avut întotdeauna o atitudine publică echilibrată, centrată pe valori democratice și pe respingerea exceselor de orice natură. Mesajul Patriarhiei Române este cu atât mai important cu cât el vine din partea unei instituții care, în trecutul nu foarte îndepărtat, a făcut obiectul unor atacuri publice sistematice, lansate de anumiți membri ai unui partid parlamentar, care astăzi descoperă cu uimire existența unor comportamente violente și extremiste, la nivelul societății românești.

Politicienii au obligația să dea dovadă de responsabilitate, de echilibru și de respect pentru valorile democratice, inclusiv pentru dreptul de exprimare a credințelor fiecărui cetățean în parte, indiferent de confesiunea religioasă. Stimularea conflictului, a dezbinării sociale, a violenței și a unor abordări simpliste, care au la bază un amalgam nociv de pseudo-ideologii politice și religioase, nu ține loc de soluții la problemele reale cu care societatea se confruntă și nu poate fundamenta politici publice sustenabile, care să asigure progresul social. Primul pas în această direcție este cel al asumării unei reguli de bază pentru funcționarea oricărei societăți: respectul față de ceilalți membri ai comunității, față de valorile și credințele lor.”, prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.