Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rectorul SNSPA, revoltat după ce Orban a criticat decizia CCR: 'După o așa declarație, orice om politic plătește cu funcția'

Inquam Photos / Octav Ganea
Remus Pricopie

Rectorul SNSPA Remus Pricopie reacționează dur după ce premierul Ludovic Orban a criticat decizia CCR privind neconstituționalitatea obligativității carantinării și izolării bonavilor de coronavirus.

„După așa o declarație, orice om politic - cu atât mai mult un premier al unei țări UE și NATO - plătește cu funcția.

La noi, evaluarea unor declarații de acest tip este în mod eronat condiționată ideologic, adesea cu dublă măsură şi puternic ancorată în contextul bătăliilor politice de moment. Aceasta este însă cea mai sigură cale spre regresul democratic.

Nu putem pretinde că respectăm statul de drept dacă nu respectăm și instituțiile statului de drept”, scrie Pricopie pe Facebook.

Cutremur în România, luni dimineață - Unde a avut loc și ce magnitudine a avut

Premierul Ludovic Orban a criticat sâmbătă decizia CCR privind neconstituționalitatea obligativității carantinării și izolării bonavilor de coronavirus. Orban a spus că le recomandă cetățenilor să nu țină cont de decizia CCR și să nu se externeze din spital dacă sunt infectați.

”Recomandarea mea către cetățeni e să nu țină cont de decizia CCR, ci să țină cont de regulile normale și firești într-o asemenea situație. Acum, după decizia CCR, managementul spitalului nu poate împiedica un pacient infectat să plece din spital, iar noi nu putem să îl izolăm sau carantinăm pe acesta”, a spus Orban într-un interviu la Digi24.

El a spus că CCR e la a doua decizie care ”zădărnicește eforturile noastre de a combate pandemia”, amintind și de verdictul Curții potrivit căruia amenzile date în starea de urgență nu sunt constituționale.

”Prima consecință a deciziei CCR e că pacienții bolnavi pot fi externați la cerere. A doua e că nu mai putem aplica măsura carantinării / izolării la domiciliu”, a mai spus Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.