Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rectorul UNATC, către studenţi: 'Emoţia pe care o aveţi azi, să rămână pe parcursul întregii vieţi'

teatrulalba.ro
teatru sala alba

Rectorul UNATC, Liviu Lucaci, a transmis studenţilor prezenţi la gala de deschidere a anului universitar 2021-2022 că "emoţia pe care o aveţi astăzi sper să rămână pe parcursul întregii vieţi", potrivit agerpres.ro.

"Această emoţie pe care o aveţi astăzi sper să rămână pe parcursul întregii vieţi, pentru că acest moment conţine în el miezul, energia de care veţi avea nevoie de acum înainte într-o carieră - o dorim cu toţii - de excepţie, o carieră artistică care să marcheze această cultură. (...) E un moment complex cel prin care trecem. Pe de o parte, avem acest context pandemic care ne afectează pe toţi şi care, din păcate în ultima vreme, ne afectează felul în care noi predăm, în care ne întâlnim cu studenţii, iar studenţii noştri se întâlnesc cu publicul. Pe de altă parte, în acest context, noi, conducerea universităţii, am zice că am reuşit să răsturnăm situaţia în favoarea noastră şi mă refer acum la hainele noi, spaţiile de studiu, spaţiile de lucru, laboratoarele, biblioteca, centrul nostru de cercetare - CINETIc-ul, departamentul de cercetări nou înfiinţat, toate aceste haine noi există acum, culmea e că într-un fel prilejuit de pandemie", a spus Liviu Lucaci la evenimentul desfăşurat la sala "Ion Caramitru" a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-un mesaj transmis UNATC, i-a felicitat pe studenţi pentru alegerea pe care au făcut-o şi i-a îndemnat să dea dovadă "de perseverenţă şi capacitate de continuă adaptare".

"Dragi studenţi din anul I, păşiţi astăzi pragul sălilor de curs şi vă începeţi perioada studenţiei. Învăţământul artistic are un caracter preponderent vocaţional. Vă felicit pentru alegerea pe care aţi făcut-o de a deveni studenţii acestei universităţii. Parcursul vostru profesional începe acum şi vă aşteaptă ani de muncă şi noi experienţe. Mulţi dintre voi sunteţi generaţia de absolvenţi de liceu care constituie pionieratul în ceea ce priveşte activitatea didactică online. Aţi dat dovadă de perseverenţă şi capacitate de continuă adaptare, ceea ce va fi de real folos şi în perioada următoare. Dragi studenţi, simbolizaţi explozia de energie şi optimism în eforturile de revenire la normalitate şi depăşire a situaţiei fără precedent pe care o traversăm cu toţii în această perioadă", a spus ministrul Educaţiei în mesajul său.

Actorul Mircea Rusu, directorul artistic al Teatrului Naţional din Bucureşti, le-a urat tinerilor studenţi să aibă răbdare şi încredere în ei.

"Ar trebui să vă ascuţiţi răbdarea, să nu uitaţi că vă trebuie enorm de multă răbdare, încredere în voi înşivă, pentru că veţi întâmpina multe, foarte multe obstacole. Toate năzuinţele voastre de acum nu se vor împlini imediat dacă nu aveţi aceste arme. Vă rog să gândiţi la asta. (...) Vă rog frumos să învăţaţi să vă purtaţi crucea, chiar dacă vor apărea foarte multe baricade în drumul vostru spre glorie, spre împlinirea profesională şi, implicit, cea personală. Vă doresc noroc şi vă aştept aici şi în celelalte săli ale instituţiei noastre, pentru că ştiu că este unul dintre targeturile voastre pentru viitor", a spus Mircea Rusu.

Anul universitar la UNATC începe pe 1 octombrie şi se termină pe 23 decembrie. În perioada 24 decembrie - 9 ianuarie 2022 va avea loc vacanţa de iarnă, iar în perioada 10-23 ianuarie vor avea loc cursuri, urmând ca între 24 ianuarie şi 13 februarie să aibă loc sesiunea 1.

Semestrul II debutează pe 21 februarie, cu cursuri până pe 29 mai. Începând de 30 mai până pe 19 iunie are loc sesiunea a II-a, iar între 29 august şi 4 septembrie - sesiunea a III-a.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.