Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, după întâlnirea cu ambasadorul Italiei: 'Urmează să stimulăm mai mult colaborările'

daniel david , ambasador italia

Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prof. univ. dr. Daniel David, l-a avut joi, 3 februarie 2022, ca invitat pe Excelența Sa Ambasadorul Italiei în România, Alfredo Durante Mangoni, însoțit de Alice Rubini, șefa Biroului Economic al Ambasadei,  Vincenzo Tamarindo, șeful Biroului de Presă al Ambasadei, Micaela Soldini, șefa Agentiei Italiene de Comert Exterior – ICE și Massimo Novali, Consul Onorific al Italiei la Cluj.

Discuțiile au vizat aspecte specifice ale UBB, dar și modul în care UBB, prin profilul academic complex, poate contribui la dinamizarea relațiilor dintre Italia (inclusiv diaspora românească) și România.

Concluziile generale au fost că relația UBB cu mediul academic italian este una excelentă la toate nivelurile. Există peste 70 de acorduri academice interuniversitare și de proiecte de cercetare, iar educațional, zeci de studenți italieni sunt implicați în programele academice ale UBB, alături de cei peste de studenți români care studiază în limba italiană sau italiana la UBB. De asemenea, Centrul Cultural Italian, găzduit de UBB din anul 2002, deservește întreaga comunitate clujeană.

„Urmează ca, împreună cu Ambasada, să stimulăm mai mult colaborările UBB pe linia relației socio-economice cu companiile italiene, mai ales în zonele cu potențial inovativ stimulat de expertiza avansată a UBB și în asociere cu noua specializare inteligentă a orașului construită de UBB, și anume InfoBioNano4Health (ex. inteligență artificială-quantum computing-digitalizare și bionanotehnologii în sănătatea umană și a mediului)”, a subliniat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, la finalul întâlnirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.