Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rectorul UVT dezvăluie: 'Am primit mai multe SESIZĂRI legate de teza doamnei Kovesi'

kovesi

Invitat la Realitatea TV, rectorul UVT, universitate care i-a acordat titlul de doctor sefei DNA, a primit mai multe intrebari legate de acuzatiile de plagiat aduse Laurei Codruta Kovesi.

Marilen Pirtea a afirmat ca prima sesizare a fost facuta in 2012, de GIP.

"A fost trimisa Senatului universitatii, o comisie de specialisti a analizat si a considerat ca nu este de competenta universitatii, pentru ca legea spunea foarte clar ca doar 3 entitati au atributii post-sustinere a doctoratului: CNATDCU, Consiliul National de Etica si Consiliul National de Cercetare Stiintifica. Senatul a aprobat raportul si am trimis raspunsul dl Ciuvica.

Citeste si: Traian Băsescu vorbește despre 'amărâţii de la Antena 3' care 'au ajuns jalnici': 'Așa-i ordinul'

Aceeasi sesizare a fost trimisa si la Ministerul Educatiei, care ne-a solicitat un punct de vedere. Am pus la dispozitie toate documentele. (...) CNE, for la nivelul Ministerului Educatiei, ne-a solicitat din nou 3 teze de doctorat ale aceluiasi conducator de doctorat si mai multe alte documente. Apoi, CNE s-a pronuntat - raportul arata ca nu este plagiat", a declarat acesta, precizand ca la acel moment el nu era rectorul UVT.

Subiectul a fost reluat recent, ca urmare a informatiilor aparute in presa, dupa ce Sebastian Ghita s-a autodenuntat la Parchet ca ar fi participat la musamalizarea raportului tehnic in cazul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.

"Universitatea de Vest a facut o intampinare spre Scoala doctorala a Facultatii de Drept, sa se pronunte asupra a ceea ce a aparut in presa. (...) Am primit un punct de vedere in care nu se face nicio pronuntare pe continut. E un raport de forma, care arata ca 'avand in vedere ca e o ancheta in curs privind veridicitatea documentului intocmit de CNE in 2012, nu putem sa intervenim in derularea acesteia printr-o pozitie sau alta'. Acesta a fost raspunsul", a declarat Marilen Pirtea.

Intre timp, la UVT a venit si sesizarea scrisa de GRAUR, o asociatie din Cluj, care a sesizat si CNATDCU, si Ministerul Educatiei in acelasi timp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.