Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recuperare medicală de succes după accident vascular cerebral (AVC)

Spitalul Sfantul Sava
recuperare medicala

După  un accident vascular cerebral (AVC), pacienții rămân cu sechele grave, precum paralizii ale membrelor, nu mai pot vorbi, nu pot înghiți, nu-și mai pot controla ochii etc.

În timpul unui accident vascular cerebral, din cauza inundării cu sânge a unei porțiuni a creierului, o parte din celulele nervoase sunt distruse, din cauză că este imposibilă alimentarea lor cu oxigen.

Atunci când mor celulele nervoase care ”știau” ce comenzi să dea organismului, creierul trebuie să reînvețe  anumite comenzi. Altfel spus, pacientul trebuie să învețe de la zero mersul, vorbitul, privitul, glutiția etc.

Deși pare imposibil, este posibilă refacerea  pacienților după asemenea  accidente vascular cerebrale, dacă se urmează un program de specialitate de recuperare medicală după AVC.

content-image

”Dacă recuperarea începe cât mai curând după AVC, cresc și șansele ca pacientul să se poată mobiliza singur, treptat. După modelul marilor clinici din străinătate, la Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava începem recuperarea medicală a pacienților la câteva zile după externarea lor fi externați din secțiile de neurochirurgie. Am achiziționat echipamente de recuperare medicală inovative, care nu se regăsesc în alte spitale românești. Acestea sunt aduse la patul bolnavului, chiar din secția ATI, astfel putând începe  recuperarea medicală în mod pasiv, foarte repede după intervenția chirurgicală cerebrală, deoarece această tehnică nu presupune niciun fel de efort din partea pacientului. Acesta stă la pat, iar echipamentele, prin impulsuri electrice, lucrează pentru el”, explică Alina Ion, managerul și fonadatoarea Spitalului de Recuperare Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov.

Echipamentele medicale de ultimă generație, despre care vorbește Alina Ion, stimulează creierul pacientului imobilizat la pat să dea comenzi membrelor care au fost afectate în urma AVC. Astfel, pacientul începe recuperarea chiar înainte de a conștientiza ce mișcări trebuie să facă, pentru a reînvăța creierul să dea comenzi funcționale. Când pacientul este apt pentru a începe exercițiile în sala de kinetoterapie și fizioterapie , recuperarea medicală este intensificată prin masaj terapeutic, exerciții fizice, logopedie, psihologie, terapii specifice de recuperare medicală, a căror intensitate și frecvență este stabilită de specialiști.

content-image

Datorită echipamentelor și experienței celei mai mari echipe de terapeuți din România, Spitalul Sfântul Sava înregistrează cele mai bune rezultate dovedite în recuperare medicală: peste 5000 de pacienți recuperați medical cu succes, în numai 5 ani de activitate.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.