Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recuperare medicală în Spitalul Sfântul Sava

Spitalul Sfântul Sava
Spitalul Sfantul Sava

Spitalul Sfântul Sava are cea mai mare echipă de specialiști în recuperare medicală: 30 de kinetoterapeuți si fizioterapeuți, 8 medici specialiști, 30 de asistenți medicali și 48 de infirmiere. Cele peste 70 de echipamente utilizate în tratament sunt de ultimă generație, unele dintre ele fiind unice în România.

Terapia durerii se aplică la Spitalul Sfântul Sava în mod frecvent, în special pacienților care au nevoie de îngrijiri paliative. Toate tratamentele se asigură în regim de spitalizare continuă, cu asistență medicală 24/7. Tehnicile speciale și tehnologiile ultramoderne aplicate după un plan de tratament complex oferă pacienților Spitalului Sfântul Sava o probabilitate extrem de ridicată de recuperare medicală.

Internarea pacienților se face în saloane cu 2 sau 3 paturi, în condițiile unui hotel de lux. Se recoltează analize medicale la internare și în dinamică (la nevoie). Sunt monitorizați parametrii vitali (2/zi sau la nevoie - TA, AV, SPO2, temperatura). Se execută manevre terapeutice pentru evitarea complicațiilor pulmonare și a escarelor.

Masajul terapeutic și procedurile de fizioterapie și kinetoterapie sunt atuul Spitalului Sfântul Sava, ca și reducerea durerii prin metode specifice.

Pacienții internați pot beneficia de reflexoterapie, ionizări, electroterapie cu curent Trabert, electroterapie cu curent galvanic, electroterapie cu curent diadinamic, terapie ultrasunet, laserterapie, magnetoterapie, regenerator TECAR, electroterapie cu curenți stereodinamici, electroterapie cu curenți de înaltă frecvență, electroterapie skanlab, rahastim electrostimulator, termoterapie și terapie cu lumina Bioptron (aplicare lampă terapeutică).

Se realizează ședințe de reeducare a mersului, folosind scări profesionale, de reeducare a deglutiției (a înghițirii) fără kit, aplicații de parafină. Se folosesc bicicleta profesională statică și dinamică, banda titanium-nativ sport, spaliere, mingi ortopedice, gantere, roata marinărească (pentru umăr), scripetoterapia, Kinetec/Fiziotec, Thera Trainer și multe altele.

content-image

RECUPERAREA RESPIRATORIE

Atât de necesară post- COVID, dar și după alte boli pulmonare, recuperarea respiratorie se realizează în Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală, Îngrijiri Paliative și Geriatrie folosind ventilația noninvazivă cu dispozitive CPAP și BiPAP.

În cazul procedurilor CPAP, presiunea este menținută constantă pe durata ciclului respirator. Poate fi realizată cu un ventilator generator de flux sau un compresor portabil. Indicația utilizării CPAP este, în primul rând, în corectarea hipoxiei. Tratamentul este eficient atât la pacienții cu disfuncție sistolică, cât și la cei cu funcție sistolică normală sau cu funcție diastolică. Durata necesară în tratamentul edemului pulmonar este sub 6 ore (în medie, 3 ore).

CPAP este utilizat la pacienții cu traumă toracică, a căror oxigenare nu se ameliorează după anestezie și administrare de oxigen.

Procedurile Bilevel PAP (BiPAP) sunt indicate în insuficiența respiratorie de tip II (acutizarea BPOC), edemul pulmonar cardiogenic care nu răspunde la CPAP, în special la bolnavii care sunt hipercapnici, la pacienții cu insuficiență respiratorie tip I, de altă cauză decât edemul pulmonar acut, conectați la VNI. Este utilizat și în cazul sevrajului de ventilator.

Detalii despre internare, proceduri, locuri disponibile și programări la vizită se pot obține la telefon și vizitând site-ul Spitalului.

0724.021.090 | 0724.338.881

https://spitalulsfantulsava.ro/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.