Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ocupant al avionului cu care s-a prăbuşit Emiliano Sala în Canalul Mânecii apare în imaginile transmise de submarinul telecomandat

Daily Star
avion, dispariție, sala

Departamentul britanic de Investigare a Accidentelor Aviatice (AAIB) a anunţat, luni, că un ocupant al avionului Piper Malibu, aflat pe fundul Canalului Mânecii, apare în imaginile transmise de submarinul telecomandat.

"În mod tragic, un ocupant este vizibil în epavă, pe imaginile video tarnsmise de ROV (Remotely Operated Vehicle, submarin telecomandat). AAIB ia în considerare paşii următori, consultându-se cu familiile pilotului şi pasagerului şi cu poliţia", a anunţat AAIB, într-un comunicat.

Epava avionului în care se aflau pilotul David Ibbotson şi fotbalistul Emiliano Sala este într-o stare bună, pe fundul mării, la o adâncime de 63 de metri, a declarat, luni, David Mearns, conducătorul echipei private de căutare.

"Am localizat epava avionului pe fundul mării la o adâncime de 63 de metri în primele ore de căutare (n.r. - duminică). Ei (n.r. - anchetatorii AAIB) au folosit vehiculul lor telecomandat, un submarin prevăzut cu camere şi lumini şi au confirmat că avionul era într-o stare bună. Au văzut numărul de înmatriculare (n.r. - N264DB) şi, în mod surprinzăor, mare parte din avion este acolo. Ne aşteptam să-l găsim împrăştiat pe o suprafaţă mare. E rupt, dar mare parte din el e acolo", a declarat Mearns pentru BBC, adăugând că este posibil să fie găsite corpurile celor două persoane.

De recuperarea epavei se va ocupa AAIB, organizaţia britanică de investigare a accidentelor aviatice, care are o navă în zonă, Geo Ocean III.

Epava avionului în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson a fost găsită, duminică, pe fundul Canalului Mânecii.

Conducătorul echipei private de căutare, David Mearns, a confirmat pe contul său de Twitter descoperirea epavei, la fel AAIB.

Familiile celor două persoane dispărute au fost informate de poliţie. Mai multe detalii vor fi oferite, luni, într-o conferinţă de presă, de AAIB.

Căutările autorităţilor britanice pentru găsirea avionului în care se aflau fotbalistul Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson au fost reluate duminică.

Departamentul britanic de Investigare a Accidentelor Aviatice (AAIB) a anunţat că nava Geo Ocean III va ajunge în zona în care vor avea loc căutările la ora 09.00 GMT. Alături de o navă finanţată din fonduri private, aceasta va scana fundul mării cu sonarul.

Miercuri, AAIB a anunţat că resturi de la un avion, probabil de la aparatul de zbor în care se afla Emiliano Sala, au fost găsite pe o plajă din Franţa şi că vor avea loc căutări pe fundul mării, pe o suprafaţă de patru mile marine pătrate.

Autorităţile britanice au stabilit, după analizarea traseului avionului şi a ultimei poziţii ştiute a aparatului de zbor, o zonă prioritară de căutare a avionului pe fundul mării, cu o suprafaţă de patru mile marine pătrate.

Avionul de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, a fost dat dispărut, la 21 ianuarie, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.