Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recuperarea Papei Francisc decurge bine după intervenţia chirirgicală, dar acesta nu va oferi binecuvântarea de duminică

ANSA
Papa Francisc

Recuperarea Papei Francisc decurge bine după intervenţia chirirgicală, dar acesta nu va oferi binecuvântarea de duminică.

Recuperarea Papei Francisc după o intervenţie chirurgicală decurge bine, dar medicii l-au sfătuit să nu ofere binecuvântarea de duminică de la balconul spitalului unde se află internat, pentru a evita încordarea abdomenului, transmite Reuters.

Sâmbătă, la informarea reporterilor de la spitalul Gemelli, chirurgul şef Sergio Alfieri a mai spus că Papa francisc, în vârstă de 86 de ani, a convenit cu medicii să rămână acolo cel puţin toată săptămâna viitoare, conform News.ro.

Francis a fost supus miercuri unei operaţii de trei ore, pentru repararea unei hernii abdominale.

"Au trecut doar trei zile. L-am rugat pe Sfântul Părinte să fie prudent şi să evite încordarea (de a sta la balcon). De fiecare dată când se ridică din pat şi se aşează într-un fotoliu pune stres pe pereţii abdominali ", a spus Alfieri.

O proteză din plasă a fost introdusă în peretele său abdominal, pentru a-l ajuta să se vindece, iar medicii doresc ca aceasta să se aşeze şi să se ataşeze corespunzător pentru a evita o altă operaţie dacă se rupe, a adăugat el.

”Puteţi înţelege că asta nu ar fi plăcut pentru el şi pentru mine”, a glumit Alfieri.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat că papa va rosti rugăciunea tradiţională Angelus de duminică la prânz în apartamentul său din spital şi că credincioşii ar putea să o spună în acelaşi timp.

Alfieri a spus că papei i-a fost scoase vineri perfuziile intravenoase, iar acesta a început o dietă semi-lichidă.

Toţi parametrii medicali sunt normali, nu au existat probleme cardiace şi vindecarea completă a cicatricilor abdominale ar dura aproximativ trei luni, a adăugat el.

Vaticanul a spus că rezultatele testelor de sânge au fost bune, iar radiografiile toracice nu au arătat probleme.

Lui Francis i s-a îndepărtat o parte dintr-un plămân din cauza unei boli când avea 21 de ani, în ţara sa natală, Argentina.

Medicii au spus după operaţia actuală că papa nu ar trebui să aibă restricţii în ceea ce priveşte călătoriile şi alte activităţi după recuperare.

Acesta are planificate călătorii în Portugalia în perioada 2-6 august pentru Ziua Mondială a Tineretului şi pentru a vizita Altarul din Fatima, şi în Mongolia, în perioada 31 august-sept. 4, unul dintre cele mai îndepărtate locuri pe care le va fi vizitat.

Bruni a reiterat că toate audienţele au fost anulate până pe 18 iunie, dar după aceea programul papei va rămâne neschimbat, pentru moment.

În mod tradiţional, Papa Francisc îşi ia concediu toată luna iulie, binecuvântările de duminică fiind singura sa apariţie publică, aşa că va avea întreaga lună să se odihnească, înainte de călătoria în Portugalia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.