Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Redactorul-șef al publicației Sputnik Lituania a fost arestat în Letonia: 'Aceasta este o persecuție politică clară, absolut ilegală, absurdă'

sputniknews.com
sputnik

Marat Kasem, redactorul-șef al ziarului pro-Kremlin Sputnik Lituania, a fost reținut în Letonia. Acest lucru a fost raportat de agenția de știri RIA Novosti, citând canalul de Telegram Sputnik Mideast.

Potrivit canalului Telegram, Kasem este suspectat de încălcarea sancțiunilor economice ale UE împotriva Rusiei și de spionaj. La 5 decembrie, o instanță din Riga a decis ca măsura preventivă a acestuia să ia forma detenției.

Dmitri Kiselev, directorul general al grupului media Russia Today (care include Sputnik și RIA Novosti), a declarat că Kasem era cetățean leton; el locuia la Moscova de mai mulți ani, dar a venit în Letonia din motive familiale la 30 decembrie. "Aceasta este o persecuție politică clară, absolut ilegală, absurdă și nu este motivată în niciun fel", a declarat Kiselev pentru RIA Novosti.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, în urmă cu șase luni, Kasem s-a plâns că autoritățile baltice îl persecută pentru activitățile sale profesionale. "Acum a fost arestat. Aceasta este răzbunarea regimurilor dictatoriale pentru libertatea sa, pentru adevărul său, pentru integritatea sa", a scris Zakharova pe canalul său Telegram.

În mai 2019, Marat Kasem a fost reținut pe aeroportul din Vilnius și i s-a interzis intrarea în Lituania timp de cinci ani. În luna iulie a aceluiași an, autoritățile lituaniene au decis să blocheze Sputnik Lituania, invocând încălcarea drepturilor de autor.

Anterior, Letonia a blocat resursele asociate cu Sputnik și a reținut angajați ai agenției. Reprezentanții Sputnik s-au plâns, de asemenea, de presiuni din partea autorităților estoniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.