Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reddit vrea să demareze o ofertă publică iniţială în luna martie

wikipedia
reddit

Platforma de social media Reddit a pus la punct planurile pentru a demara o ofertă publică iniţială (IPO) în luna martie, au declarat pentru Reuters surse din apropierea acestui dosar.

Aceasta ar urma să fie primul IPO al unei companii de social media după debutul la bursă al Pinterest în 2019 şi ar veni într-un moment în care Reddit şi rivalii săi se confruntă cu o concurenţă acerbă pentru atragerea de venituri din publicitate de la giganţi precum TikTok şi Facebook, potrivit Agerpres.

Oferta va fi şi un test al disponibilităţii utilizatorilor Reddit de a sprijini compania când îşi va face debutul la bursă. Mulţi investitori care au postat pe această platformă au ajutat la crearea unor creşteri spectaculoase ale cotaţiilor la anumite acţiuni în ultimii trei ani, de la retailerul GameStop până la operatorul de săli de cinema AMC Entertainment Holdings.

Potrivit surselor, Reddit intenţionează să îşi facă public prospectul de ofertă la finele lunii martie, să demareze turneul de promovare la începutul lunii martie şi să finalizeze IPO-ul până la finele lunii martie. Compania cu sediul la San Francisco, care la o rundă de finanţare organizată în 2021 a fost evaluată la aproximativ 10 miliarde de dolari, ar fi interesată să vândă un pachet de aproximativ 10% din acţiuni cu prilejul IPO-ului.

Înfiinţată în 2005 de dezvoltatorul web Steve Huffman şi antreprenorul Alexis Ohanian, Reddit a devenit renumită pentru grupurile sale de discuţii precum şi pentru faptul că utilizatorii pot să voteze 'up' sau 'down' cu privire la conţinutul postat de alţi membri. Compania care generează venituri în principal din publicitate, dar oferă şi abonamente premium de 5,99 dolari pe lună, nu a generat până acum profit, a dezvăluit Steve Huffman într-o postare făcută în luna iunie a anului trecut.

Publicaţia The Information a informat recent că Reddit ar fi generat în 2023 venituri din publicitate în valoare de peste 800 de milioane de dolari, în creştere cu 20% comparativ cu 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.