Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reducerea TVA la alimente - un ESEC. Alimentele se rescumpesc

tva

Copreşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că reducerea TVA la alimente cu 15% se dovedeşte a fi un 'eşec' al guvernării Ponta, întrucât populaţia nu ajunge să beneficieze de această măsură, mâncarea începând deja să se rescumpească, în schimb sunt favorizaţi cei care fac afaceri în acest domeniu.

'Preţul alimentelor începe să se rescumpească. Iată un lucru cu care guvernarea PSD se laudă, dar care este un eşec, în fond. Nu am calculat, personal, cât am economisit după reducerea TVA la mâncare, dar am fost convins că cetăţenii nu vor simţi această reducere a TVA', a afirmat Robu.

Liberalul susţine că reducerea va fi resimţită de 'şmecheri' şi 'de cei care fac afaceri în acest domeniu'.

'Eu, personal, sunt adeptul unei fiscalităţi reduse, dar uniforme, simplificate, gândite astfel încât să nu permită astfel de şmecherii încât, până la urmă, să se ajungă la ceea ce înseamnă evaziune fiscală. În momentul în care pentru o anumită categorie de produse sau activităţi ai nişte facilităţi, în mod cert se va găsi un segment de indivizi care vor încerca să forţeze lucrurile pentru a-şi încadra activităţile, afacerile, pe acea zonă cu facilităţi, în mod incorect. Şi atunci, ce trebuie să dezvolţi un aparat care să combată această tendinţă. Până la urmă, birocratizezi toată activitatea, cheltuieşti resurse, energii, în mod inutil', a mai afirmat Nicolae Robu.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.