Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HARTĂ - Referendum pentru alipirea Hersonului la Rusia, în toamnă: 'Locuitorii să poată decide odată pentru totdeauna unde se află'

dw.com
harta-ucraina-donbas-zaporojie-herson

Un referendum pentru „autodeterminare” (declararea independenței și alipirea la Rusia) a regiunii ucrainene Herson ar putea avea loc în toamna acestui an, a declarat marți pentru agenția de presă Interfax  șeful adjunct al administrației provizorii a regiunii, Kirill Stremousov.

  • Hersonul este lipit de Crimeea ocupată de ruși
  • Dacă și Zaporojie va trece printr-un referendum, atunci rușii vor face joncțiunea cu Lugansk și Donețk

„Undeva, într-adevăr, în toamnă, plănuim un plebiscit pentru ca locuitorii să poată decide odată pentru totdeauna unde se află”, a spus Stremousov.

El a menționat  că sarcina primordială a autorităților este asistența socială pentru rezidenți, stabilizarea economiei și eliberarea pașapoartelor rusești.

Pe 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret de recunoaștere a independenței Republicilor Populare Donețk și Lugansk. Pe 24 februarie, el a anunțat începerea unei operațiuni militare speciale în Ucraina. În prezent, regiunea Herson este complet sub controlul forțelor ruse.

Kremlinul a spus pe 1 iunie că deciziile legate de viitorul Republicilor Populare Lugansk și Donețk, precum și al regiunilor Herson și Zaporojie din Ucraina vor fi luate de locuitorii acestor regiuni.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.