Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Referendum' în regiunea Luhansk: Ocupanţii ruşi raportează o 'prezenţă' de aproape 50% în oraşele pustiite de război

CNN
referendum ucraina

Guvernatorul regiunii est-ucrainene Luhansk, Serhi Haidai, susţine că ocupanții ruşi au inventat o "prezență" de până la 50% la așa-zisul referendum desfăşurat în orașele complet distruse din regiune, în special la Lisiceansk, Severodonețk și Rubijne, scrie Rador.

Potrivit lui Haidai, ruși înarmați inspectează locurile aglomerate, verifică documentele oamenilor și îi trimit la așa-numitele secții de votare pentru a participa la pseudo-referendumul ocupanţilor.

Potrivit guvernatorului, rușii nu au liste cu populația rămasă în orașele capturate, dar raportează deja o "prezenţă" de 45%.

Haidai a explicat că, dacă în prima zi a așa-zisului referendum, militari ruşi înarmaţi au mers din ușă în ușă și i-au forțat pe localnici să voteze, în weekend, persoane cu mitraliere inspectează locurile aglomerate, în special piețele, unde ocupanţii verifică documentele oamenilor și îi trimit să "voteze".

"Tot acest proces din regiune este monitorizat de doar cinci persoane care au primit acreditare internațională, cum ar fi cetăţeni din Belarus și Camerun. Localnicii sau chiar cei veniţi din alte locuri nici măcar nu ştiu câți oameni au mai rămas în regiune. Nicăieri nu este anunțat numărul alegătorilor, ci doar procentul. La Lisiceansk, Severodonetsk şi Rubijne, oraşe care au fost aproape complet distruse, ruşii anunţă o prezență la 'vot' de 41% până la 46%, deşi nu au liste cu populația rămasă în aceste orașe" - a explicat guvernatorul regiunii Luhansk.

Potrivit lui Serhi Haidai, invadatorii pot avea în vedere 46% din cei 10.000 de oameni care au mai rămas în Severodonețk, adică 4.500 de persoane din 110.000 câte erau în oraş înainte de război.

Amintim că, pe 23 septembrie, în teritoriile temporar ocupate din regiunile Donețk, Luhansk, Zaporijjia și Herson, au început pseudo-referendumuri privind aderarea la Federația Rusă. Acestea vor dura până pe 27 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.