Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Referendumul din Catalonia CUTREMURĂ Europa: aceasta va fi prima mare lovitură

Referendumul din Calalonia și posibilitatea ca această regiune să se despartă de Spania va avea efect de tsunami pentru lumea fotbalulului. Până să ajungem la efectele economice, care se vor resimți în timp, o lovitură rapidă va fi dată în lumea fotbalului, pentru că echipele din Catalonia vor fi eliminate din campionatul Spaniei.

Citește și: Ce înseamnă regiunea Catalonia și de ce vor catalanii independența față de Spania: consecințe DEZASTRUOASE

Cea mai mare lovitură va fi eliminarea Barcelonei din prima ligă a Spaniei, ceea ce ar însemna că se distruge cel mai important derby al planetei, Real Madrid vs Barcelona. Acest meci are o importanță atât de mare în Spania, încât până și viața economică a țării este influențată acest meci de fotbal.

Ruptura de fotbalul spaniol nu ar fi chiar un dezastru pentru Catalonia, pentru că aceștia și-au luat măsuri de siguranță. Exista deja Federació Catalana de Futbol, infiintata inca din anul 1900, si o reprezentativa nerecunoscuta oficial de FIFA, Selecció de futbol de Catalunya, inca din 1904. Printre cluburile catalane care evolueaza in fotbalul spaniol sunt FC Barcelona, Espanyol Barcelona si Girona FC din La Liga, CF Reus Deportiu si Club Gimnastic de Tarragona din Liga Adelante, plus Club Lleida Esportiu, UE Cornella, CF Badalona, CE Sabadell FC, Unio Esportiva Llagostera-Costa Brava, UE Olot si CF Peralada din Secunda B. In caz extrem, se poate fonda chiar si peste noapte o liga proprie, insa nivelul ar fi destul de scazut, iar FC Barcelona ar putea decide sa participe pe baza de invitatie in prima liga din Franta, pe modelul AS Monaco. Desi in prima liga spaniola ar mai exista, pe langa Real Madrid, cluburi puternice ca Valencia, Atletico Madrid, Athletic Bilbao sau FC Sevilla, cel mai important meci al campionatului, Real Madrid-FC Barcelona, ar disparea si odata cu el si cateva sute de milioane de euro din drepturile tv, din moment ce Messi, Suarez si Dembele ar juca in alt campionat.

FC Barcelona, clubul fanion al provinciei, mai are echipe puternice de fotbal feminin (FC Barcelona Femení), fotbal pe plaja (FC Barcelona Beach Soccer), handbal (FC Barcelona Handbol), baschet (FC Barcelona Bàsquet), futsal (FC Barcelona Futsal), dar si echipe importate de volei (FC Barcelona Voleibol), rugby (FC Barcelona Rugby) si hochei pe gheata (FC Barcelona Ice Hockey).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.