Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Referendumul republican constituțional are putere juridică supremă - președintele Curții Constituționale

Marian Enache Domnica Manole CCR

Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, precizează că hotărârile adoptate potrivit rezultatelor referendumului republican constituțional au putere juridică supremă, fără o eventuală confirmare a Parlamentului. Declarația a făcută după pronunțarea avizului pozitiv pe marginea sesizării depuse de către deputații din majoritatea parlamentară în contextul referendumului republican constituțional cu privire la integrarea europeană, transmite IPN preluat de stiripesurse.md

„În cadrul referendumului republican constituțional, poporul are prerogativa de a-și exercita direct suveranitatea națională, exprimându-și voința cu privire la cele mai importante probleme ale societății și ale statului”, a menționat Domnica Manole în cadrul unui briefing de presă. Curtea a reținut că inițiativa legislativă de revizuire a Constituției a fost înaintată spre avizare de mai multe de o treime din numărul deputaților din Parlament. Prin urmare, este respectată condiția articolului 141, alineat 1, litera b din Constituție.

Referendumul cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană a fost anunțat de către președinta Maia Sandu în cadrul unui eveniment la care șefa statului a comunicat că va candida pentru un nou mandat prezidențial. Potrivit unui proiect de hotărâre, alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional cu privire la integrarea europeană ar urma să aibă loc pe 20 octombrie. La referendum, alegătorii vor fi întrebați: „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.