Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Referendumurile, pretextul pentru ca Rusia să declare oficial război Ucrainei - Anunțul făcut de Kremlin

The Conversation
armata rusa parada

Kremlinul a anunţat vineri că va considera atacurile asupra oricăror părţi din regiunile Ucrainei pe care urmează să le anexeze în cursul zilei drept acte de agresiune împotriva Rusiei înseşi, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a mai transmis reporterilor că Rusia va încorpora ''de jure'' în propriul teritoriu porţiuni din Ucraina care nu se află sub controlul forţelor ruse, ca parte a demersului său de a anexa patru regiuni ale Ucrainei.

Vladimir Putin va semna vineri tratatele privind anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie după ce separatiştii proruşi din aceste regiuni au organizat aşa-zise referendumuri în zonele ocupate militar din Ucraina.

Guvernele occidentale şi Kievul au avertizat la rândul lor că ''referendumurile'' au încălcat dreptul internaţional, au fost organizate sub coerciţie şi nu sunt reprezentative.

Invazia declanșată de Putin în Ucraina la 24 februarie a fost numită operațiune specială iar termenul de război a fost interzis în Rusia. Luptele din zonele anexate de Rusia ar furniza pretextul ideal pentru Kremlin de a declara oficial război Ucrainei, având astfel posibilitatea de a arunca în luptă forțe cu mult mai mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.