Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Refluxul gastroesofagian poate avea efecte grave pe termen lung - Care sunt simptomele și cum se tratează

arsuri stomac

Refluxul gastroesofagian este o condiţie medicală descrisă prin faptul că o parte din conţinutul stomacului se întoarce către esofag determinând astfel apariţia unor simptome ce afectează calitatea vieţii şi, în anumite cazuri mai grave, poate să dea naştere unor complicaţii, notează exquis.ro.

Cauzat de obezitate, hernie hiatală, sarcină, golirea întârziată a stomacului, fumat, consumul de cantităţi mari de mâncare ori de consumul de alimente pe timpul nopţii, dar şi de cafea, alcool ori băuturi carbogazoase, refluxul gastroesofagian este o problemă medicală care dacă nu este tratată la timp poate să dea naştere esofagitei, o afecţiune ce se manifestă prin inflamaţia cronică a esofagului, potrivit clickpentrufemei.ro.

Refluxul esofagian este o boală ce se manifestă prin arsuri retrosternale ori regurcitaţii. Senzaţia de arsură poate să aară, însă, de cele mai multe ori după masă şi se poate argrava în timpul nopţii, întrucât poziţia orizontală a corpului poate să accentueze refluxul.

De asemenea, această boală se poate manifesta şi prin alte simptome care nu sunt comune, precum durere în piept, răguşeală, dificultăţi de înghiţire, balonare, tuse uscată ori respiraţie urât mirositoare.

Netratată, boală de reflux gastroesofagian poate determina apariţia unor complicaţii serioase

Inflamatia continuă a esofagului dată de acidul gastric poate cauza ulceraţii, sângerări şi mai târziu în evoluţie stenozari (îngustări ale esofagului cu trecerea dificilă a alimenetelor). De asemenea, eroziunea mucoasei esofagiene poate duce la apariţia dificultăţilor de înghiţire. Unele persoane pot dezvolta esofagul Barrett, afecţiune în care mucoasa esofagiană se modifică, având un aspect asemănător cu mucoasa intestinului subţire şi care predispune la apariţia cancerului. Unele studii au arătat că astmul bronşic, tusea cronică şi fibroză pulmonară pot fi agravate sau chiar cauzate de boală de reflux gastroesofagian.

Remedii naturiste cu oţet de mere

Refluxul gastroesofagian este o boală a cărei simptome pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii naturiste. Spre exemplu, dacă te confrunţi cu această problemă alege să bei ceai de muşeţel, care poate ajuta la reducerea disconfortului de la nivel gastric. La fel de efcientă este şi rădăcina de lemn dulce, care ajută la sporirea nivelului de mucus de la nivelul sistemului digestiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.