Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Reformarea Uniunii Scriitorilor o va face doar cimitirul'

usr petria suciu

La recentele manifestări ale revistei culturale ”Tribuna”, din 18-19 iunie, desfășurate la Cluj, dacă în prima zi Mircea Arman și Andrei Marga au conferențiat strălucit despre Aristotel și Heidegger, partea mai incitantă a venit a doua zi. Când s-a discutat despre poezia de azi, despre poeți și situația receptării lor.

Ștefan Manasia a făcut o introducere pertinentă în subiect, apoi discuțiile s-au inflamat, toți cei prezenți fiind interesați de subiect. S-a încercat stabilirea motivelor pentru care poezia are o receptare tot mai anevoioasă, făcându-se vorbire despre apariția în număr uriaș a unor volume fără valoare, pe simplul considerent că autorii publică orice pe banii lor, ceea ce e o culpă a editurilor, care sunt interesate în primul rând de profit.

Poetul Adrian Suciu a invocat vehement lipsa criticilor literari veritabili, numindu-i pe cei gravitează în jurul lui Nicolae Manolescu ”prostituate”. La nevoia de credibilizare și asanare morală a lumii literare ș-a referit și scriitorul Alexandru Petria, care a amintit tangențial și despre situația aberantă de la Uniunea Scriitorilor, o organizație cu 2600 de cotizanți, majoritatea veleitari intrați în ea pentru sporul de 50% la pensie. ”Reformarea Uniunii Scriitorilor o va face doar cimitirul”, a concluzionat cu amărăciune Petria.

După masa rotundă despre poezie, a fost lansat romanul ”Chermeza sinucigașilor”, de Radu Ulmeanu. L-au prezentat pe autor Gabriel Cojocaru, directorul editurii Grinta, unde a apărut volumul, Alexandru Petria și Mircea Arman, managerul revistei Tribuna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.