Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Refugiații ar trebui să revină în țările de origine pentru a le reconstrui, consideră liderul spiritual tibetan Dalai Lama

dalai lama

Dalai Lama a declarat miercuri, la Malmo (sudul Suediei), că 'Europa aparţine europenilor' şi că în cele din urmă este de dorit ca refugiaţii să revină în ţările de origine pentru a le 'reconstrui', transmite AFP.

În cadrul unei conferinţe organizate în al treilea mare oraş suedez, care adăposteşte un număr semnificativ de imigranţi, laureatul Premiului Nobel pentru Pace în 1989 a subliniat că Europa este 'responsabilă moral' atunci când ajută un refugiat a cărui viaţă este cu adevărat în pericol.

''Primiţi-i, ajutaţi-i, educaţi-i ... Dar la final, ei trebuie să-şi dezvolte propria ţară'', a declarat liderul spiritual al tibetanilor, care a părăsit Tibetul în 1959 pentru a se exila în India, în urma reprimării mişcării tibetane de către regimul comunist chinez.

''Cred că Europa aparţine europenilor'', a adăugat Dalai Lama (83 de ani).

Alegerile parlamentare desfăşurate duminică în Suedia au fost marcate de ascensiunea partidului de extremă-dreapta Democraţii Suedezi (anti-imigranţi), care s-a plasat pe poziţia a treia, după Partidul Social-Democrat, al premierului Stefan Lofven, şi opoziţia conservatoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.