Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Refugiat din Ucraina, internat şi tratat gratuit la Spitalul 'Sf Spiridon'

Spitalul Sfântul Sava
Spitalul Sfantul Sava

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, refugiat din Ucraina, a fost adus cu ambulanţa la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe (SCJU) 'Sfântul Spiridon' din Iaşi, după ce i s-a făcut rău într-o cameră de hotel, unde era cazat gratuit, potrivit Agerpres.

Coordonatorul UPU de la Spitalul 'Sf Spiridon', dr Diana Cimpoeşu, a declarat că bărbatul suferă de o bronşită obstructivă cronică, motiv pentru care a fost nevoie de internarea sa în Clinica Medicală III.

"Ambulanţa a primit o solicitare de la o persoană de cetăţenie ucraineană, refugiată, aflată într-un hotel din Iaşi. A fost adusă în UPU, cu dispnee. A fost diagnosticată cu status post COVID-19, pacientul având o bronşită obstructivă cronică diagnosticată anterior. Starea lui a impus internarea. După tratamentul primit în UPU, a fost internat în clinica de gardă, unde este tratat la fel ca orice pacient din spitalul nostru", a declarat dr Diana Cimpoeşu.

Aceasta a ţinut să precizeze că toţi refugiaţii care vor avea nevoie de asistenţă medicală de urgenţă vor fi primiţi gratuit în spitalele din Iaşi şi din ţară, iar dacă va fi nevoie, pot fi internaţi.

Potrivit medicului, la SCJU Iaşi, atât în rândul echipei medicale cât şi al medicilor rezidenţi sunt vorbitori de limba rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.