Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Refugiaţi din Ucraina, trataţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu

Spitalul Sfântul Sava
Spitalul Sfantul Sava

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a început tratarea refugiaţilor din Ucraina, primii pacienţi fiind două femei însărcinate, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al instituţiei medicale, Mihaela Ţicleanu, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, în ultimele zile, două femei din Ucraina au ajuns la Camera de Gardă-Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean, una dintre ele fiind internată.

"Prima pacientă s-a prezentat la Camera de gardă pe data de 7 martie şi a fost însoţită de asistentul comunitar al Primăriei Săcelu şi un translator. Femeia, în vârstă de 36 de ani, originară din Kiev, este însărcinată şi a manifestat dureri, astfel că a fost adusă la spital. Ea avea nevoie de un consult ginecologic şi a fost văzută de medicul de gardă, care i-a recomandat tratament. Tânăra nu a avut nevoie de internare. Cea de-a doua pacientă din Ucraina s-a prezentat la Camera de Gardă pe data de 9 martie din cauza unor probleme ginecologice. Medicul de gardă care a consultat-o a decis că se impune internarea. În prezent, tânăra de 24 de ani, originară din Cernăuţi, se află internată la Secţia Obstetrică-Ginecologie", a spus Mihaela Ţicleanu.

Spitalele din România oferă asistenţă medicală gratuită pentru refugiaţii ucraineni care au fugit din calea războiului. Refugiaţii beneficiază de aceleaşi servicii medicale ca asiguraţii români, fără plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, precum şi de medicamentele, materialele sanitare, dispozitive medicale şi servicii cuprinse în programele naţionale de sănătate curative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.