Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Refugiaţii din Ucraina vor putea fi cazaţi în pavilionul central de la Romexpo

romexpo.ro
romexpo

Refugiaţii din Ucraina vor putea fi găzduiţi în pavilionul central al complexului Romexpo, potrivit unei hotărâri adoptate marţi, în unanimitate, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, potrivit Agerpres.

În debutul şedinţei, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că preluarea spaţiului de la Romexpo în vederea cazării refugiaţilor este un proiect important, în contextul crizei din Ucraina.

"Este un spaţiu mare, pe care o să îl operăm, de care avem nevoie", a spus el.

Conform proiectului, se aprobă protocolul de colaborare între Municipiul Bucureşti, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, şi Romexpo SA, în vederea cazării refugiaţilor din Ucraina.

Cheltuielile ocazionate de utilităţi, pază, curăţenie sau amenajarea dotărilor necesare vor fi suportate din bugetul local al Municipiului Bucureşti.

Pavilionul central (A), cu o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi, va fi dotat cu 200 de mese, 1.500 de scaune, 2.000 de paturi de campanie (paturile aparţin Municipiului Bucureşti - DGSUSS). Protocolul va fi valabil 30 de zile, dar va exista posibilitatea prelungirii, prin act adiţional.

Decizia a fost luată după ce, luni, primarul general, Nicuşor Dan, a transmis directorului executiv al Romexpo, Mihai Costriş, o adresă prin care solicita punerea la dispoziţie a unui pavilion/spaţiu din cadrul centrului expoziţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.