Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Refuzată la Transporturi și propusă la Dezvoltare, Lia Olguța Vasilescu poate primi o nouă LOVITURĂ de la Klaus Iohannis:Cum riscă să rămână în afara Guvernului

Klaus Iohannis Lia Olguta Vasilescu Iohannis Vasilescu

Klaus Iohannis i-a lăsat în ofsaid pe cei de la PSD, când a semnat decretul de revocare din funcția de ministru al Muncii ce o viza pe Lia Olguța Vasilescu, dar a refuzat să îl semneze pe cel prin care ar fi fost numită la Ministerul Transporturilor.

Liderii social-democrați, în frunte cu Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, au organizat o ședință de urgență, în sediul central al partidului, în care au stabilit că Lia Olguța Vasilescu va fi propusă la Ministerul Dezvoltării, iar Klaus Iohannis ar fi obligat, așa cum arată o decizie CCR, să o numească, neputând refuza pentru a doua oară.

Citește și: Pasiune nouă pentru fostul antrenor al Simonei Halep! Cu ce se ocupă Darren Cahill

Numai că intervine o problemă. În decizia CCR se specifică faptul că președintele nu poate refuza decât o singură dată în cazul în care postul este vacant. Ori, postul de ministru al Dezvoltării nu e vacant, iar președintele poate invoca acest motiv în a doua refuzare, urmând ca Lia Olguța Vasilescu să rămână, în continuare, în afara Guvernului. La Dezvoltare, titular este Paul Stănescu, marele adversar al lui Dragnea. De altfel, Iohannis a refuzat să semneze și decretul prin care Stănescu era remaniat, așa cum se stabilise în CEX al PSD.

Dar, situația se poate complica și mai mult. Să presupunem că Paul Stănescu demisionează din funcție, iar postul devine vacant și intră în acțiune decizia CCR nr. 98/2008. Iohannis o poate refuza pe Vasilescu, motivând că e prima dată când face asta pentru că postul abia acum e vacant. Îl acceptă pe Mircea Drăghici la Transporturi, iar Vasilescu rămâne tot în afara Guvernului. PSD nu ar mai putea să o propună, a doua oară, la același minister.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.