Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Refuzul graţierii Monicăi Iacob Ridzi îi doboară familia: Era ultima noastră speranță

monica iacob ridzi

Refuzul graţierii Monicăi Iacob Ridzi de către preşedintele Klaus Iohannis îi doboară familia. Soțul Monicăi Iacob Ridzi a sperat 'până în ultimul moment' că preşedintele Klaus Iohannis va accepta cererea de graţiere depusă de soţul acesteia.

Acesta a declarat că nu se aştepta ca Preşedintele României să respingă cererea de graţiere pe care a depus-o în urmă cu mai multe luni la Administraţia Prezidenţială.

Citeşte şi: Un fost șef CIA șochează: 'Am primit milioane pentru dezmembrarea Iugoslaviei'

'E o veste proastă. Era ultima noastră speranță. Ea se simte la fel de prost. Nu mai există altă cale, din ce știu eu. E o decizie la care, sincer, nu ne aşteptam. Am sperat, până în ultima clipă, că domnul Preşedinte va face acest gest de clemenţă, un gest umanitar. O chestiune care nu are legătură cu nimic altceva. Ar fi fost singurul lucru care ar fi putut să ne ajute - şi, în special, pe soţia mea - să depăşim această situaţie dramatică prin care trece ea şi cei doi copii ai noştri, care sunt foarte mici', a afirmat Tiberiu Iacob Ridzi.

Citeşte şi: Iulia Vântur, dată afară de PRO TV: Cine îi va lua locul

Potrivit acestuia, starea de sănătate a soţiei sale este, în continuare, una precară. Preşedintele Klaus Iohannis a respins cererile de graţiere formulate de Monica Iacob-Ridzi şi de Gheorghe Mencinicopschi, a anunţat joi Administraţia Prezidenţială.

Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Citeşte şi: Asta ar fi bomba anului: Sondajul care-l poate readuce pe Băsescu într-o funcţie cheie

Pe 28 mai 2015, Tiberiu Iacob Ridzi a depus o cerere la Administraţia Prezidenţială, solicitând preşedintelui Iohannis să o graţieze pe soţia sa, din motive de ordin umanitar şi medical. El a menţionat atunci faptul că şi cei doi copii ai familiei au probleme medicale.

Citeşte şi: Bugetul pe 2016, aproape gata. Mai mulţi bani la Sănătate, Educaţie şi investiţii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.